Vedete care au plecat prea devreme dintre noi - GALERIE FOTO

Lumea modei a suferit ieri o mare pierdere cauzată de moartea designerului Alexander McQueen, în vârstă de numai 40 de ani. Din păcate, nu este singura celebritate care a plecat prea devreme dintre noi, în ultimii doi ani fiind afectate de astfel de tragedii atât lumea muzicii, prin moartea lui Michael Jackson, cât şi cea a filmului, prin decesul actriţei Brittany Murphy.

1670 afișări
Imaginea articolului Vedete care au plecat prea devreme dintre noi - GALERIE FOTO

Alexander McQueen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creatorul de modă britanic Alexander McQueen, numit "băiatul rău din moda britanică" pentru creaţiile sale provocatoare, al cărui corp neînsufleţit a fost descoperit joi, în domiciliul său din Londra, s-a sinucis prin spânzurare, potrivit presei britanice.

Potrivit cotidianului Times, creatorul de modă britanic a fost foarte afectat de moartea mamei sale, Joyce, a cărei înmormântare este prevăzută pentru vineri, 12 februarie. McQueen s-a sinucis la trei ani după ce prietena sa apropiată, Isabella Blow - care l-a scos din anonimat şi l-a ajutat să devină celebru -, s-a sinucis, la rândul său.

Moartea creatorului de modă vine cu doar câteva zile înainte de debutul London Fashion Week şi cu câteva săptămâni înainte de momentul la care acesta ar fi trebuit să-şi prezinte colecţia la Paris Fashion Week, în martie.

Născut în East End-ul londonez, fiu al unui şofer de taxi, McQueen a învăţat meseria de croitor la Savile Row, unde a făcut şi costume pentru prinţul Charles. Între anii 1996 şi 2003, el a primit de patru ori distincţia de cel mai bun designer britanic.

Actriţa americană Brittany Murphy, cunoscută pentru rolurile din "Clueless" şi "8 Mile", a murit la vârsta de 32 de ani, în urma unui stop cardiac, pe 20 decembrie, în sala de baie a reşedinţei sale din Hollywood Hills. Decesul actriţei a fost accidental şi a fost provocat de o combinaţie de factori - pneumonie, anemie şi intoxicaţie cu medicamente.

Raportul preliminar al medicilor legişti a indicat faptul că decesul a fost accidental, provocat de un cocteil de medicamente. Medicii au stabilit că actriţa americană avea pneumonie şi suferea de anemie, cauzată de un deficit de fier.

Actriţa a debutat pe marile ecrane în comedia "Liceenele din Beverly Hills/ Clueless" (1995), alături de Alicia Silverstone.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie , la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente. Sâptămâna aceasta, Conrad Murray, medicul regelui pop, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere involuntară la un tribunal din Los Angeles. Medicul a pledat nevinovat, el riscând o pedeapsă cu închisoarea de până la patru ani.

Judecătorul Keith L. Schwartz de la Curtea superioară din Los Angeles a stabilit o cauţiune de 75.000 de dolari, de trei ori mai mare decât sumele cerute în astfel de cazuri. Procurorii ceruseră o cauţiune de 300.000 de dolari pentru Murray, care a fost luat în custodia poliţiei, dar nu a fost încătuşat. Murray a depus cauţiunea câteva ore mai târziu şi a fost eliberat din închisoare.

Potrivit documentelor procuraturii, Murray l-a ucis involuntar pe Michael Jackson, dând dovadă de neglijenţă. Documentele prezentate de Procuratură nu oferă detalii despre moartea lui Jackson, dar autorităţile au declarat că acesta a murit după ce medicul i-a administrat o substanţă anestezică puternică, şi alte medicamente care să-l ajute pe Michael să se odihnească.

Heath Ledger a decedat în ianuarie 2008, la vârsta de 28 de ani, în apartamentul său din New York, în urma unei supradoze accidentale de medicamente.

Ledger a jucat în filme precum "Fraţii Grimm", "Puterea dragostei" şi "Casanova". Lungmetrajele "Brokeback Mountain", "Fraţii Grimm" şi "Casanova" au fost selecţionate în 2005 la Festivalul de Film de la Veneţia, unde actorul a devenit o vedetă. Ledger a apărut, de asemenea, în filmul "I'm Not There", fiind unul dintre cei câţiva actori care au jucat rolul lui Bob Dylan.

Actorul a fost recompensat postmortem cu un premiu Oscar, pentru rolul Jocker din "Cavalerul negru", distincţie la care a mai fost nominalizat pentru rolul din "Brokeback Mountain" (2005).

Actriţa britanică Natasha Richardson a murit anul trecut în luna martie, la vârsta de 45 de ani, în urma unui accident de schi suferit în Canada, care i-a provocat leziuni severe la nivelul creierului. Actriţa britanică a decedat din cauza unui hematom cerebral apărut în urma unui traumatism cranian, potrivit rezultatelor autopsiei efectuate de Institutul de medicină legală din New York.

Natasha Richardson a apărut într-o serie de filme produse la Hollywood , precum "Capcană pentru părinţi" (1998) şi "Camerista" (2002), dar este mult mai cunoscută ca actriţă de teatru, fiind câştigătoarea unui prestigios premiu Tony, în 1998, pentru rolul din spectacolul de pe Broadway "Cabaret", regizat de Sam Mendes.

Richardson a avut şi o bogată carieră în televiziune, cu roluri în producţii precum "Ghosts" şi mini-seria CBS "Haven" (2001). Ultimul său rol a fost cel al unei directoare de şcoală în comedia "Wild Child", din 2008.

Actorul american Brad Renfro, care a jucat în filme precum "Clientul" şi "Păcatele tinereţii", a fost descoperit mort în propria locuinţă din Los Angeles la începutul lui 2008.

Brad Renfro, în vârstă de 25 de ani, a avut probleme legate de consumul de alcool şi droguri. Actorul a debutat la vârsta de 12 ani, în 1994, în thriller-ul "Clientul", alături de Susan Sarandon şi Tommy Lee Jones. În 1996, acesta a jucat în filmul "Păcatele tinereţii" alături de actori prestigioşi precum Robert De Niro, Kevin Bacon, Billy Crudup şi Brad Pitt.

Renfro a mai jucat în "Cămaşa de forţă", "O lume de fantome" (2001), "Influenţă nefastă" (1998), "Tom si Huck" (1995) şi "În căutarea leacului" (1995).

Stephen Gately, fost membru al trupei Boyzone, a decedat pe 10 octombrie din cauza unei insuficienţe cardiace într-o reşedinţă de vacanţă din Mallorca. Cântăreţul britanic, în vârstă de 33 de ani, suferea de această maladie nediagnosticată la momentul decesului. Potrivit medicilor legişti, insuficienţa cardiacă a reprezentat cauza declanşării edemului pulmonar care a condus la decesul starului britanic.

Această maladie, cunoscută şi sub denumirea de "ateromatoză ", produce îngroşarea vaselor sagvine din cauza depunerii unor depozite de grăsime pe pereţii acestora.

Presa britanică a afirmat la puţin timp după producerea tragediei că, deşi Stephen Gately era "foarte beat", după ce petrecuse o noapte într-un club gay alături de partenerul său de viaţă Andy Cowles şi de un student bulgar, Georgi Dochev, starea de ebrietate nu a reprezentat factorul decisiv care a condus la moartea muzicianului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici