Vehiculul Rover Mars 2020, pe care NASA îl va trimite pe Marte, a fost montat pe roţile experimentale. Primele imagini - VIDEO

Vehiculul Rover Mars 2020, pe care NASA îl va trimite pe Marte, a fost prezentat publicului în primele imagini care îl arată montat pe cele şase roţi care îl vor purta pe suprafaţa Planetei Roşii, arată cnet.com

796 afișări
Imaginea articolului Vehiculul Rover Mars 2020, pe care NASA îl va trimite pe Marte, a fost montat pe roţile experimentale. Primele imagini - VIDEO

Vehiculul pe care NASA îl va trimite pe Marte a fost montat pe roţile experimentale

Inginerii de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din California, al Agenţiei Spaţiale Americane (NASA), au dat publicităţii un scurt videoclip care surprinde vehiculul în momentul suspendării pe cele şase roţi.

Imaginile arată cum axele lungi pe care sunt motate roţile preiau greutatea maşinăriei. Masa dispozitivului ar trebui să fie mai mică pe Marte, unde gravitaţia este mai slabă.

”După ani de proiectare, analiză şi testare, este fantastic să vedem vehiculul pe propriile roţi pentru prima dată”, a arătat Ben Riggs, un inginer specializat în sisteme mecanice implicat în construirea roverului Mars 2020. "Întreaga echipă aşteaptă cu nerăbdare să vadă această structură pe Marte în viitorul nu prea îndepărat”, a spus tehnicianul într-un material oferit presei.

Axele tubulare pe care este suspendat mecanismul sunt realizate din titan, în timp ce roţile sunt din aluminiu. Roţile înfăţişate în imagini sunt doar modele de probă care vor fi înlocuite cu variantele de zbor înaintea lansării. Lansarea este programată pentru luna iulie, la baza aeriană Cape Canaveral, din Florida.

În noiembrie 2018, NASA a anunţat că a ales locul de pe Marte unde va plasa roverul Mars 2020, care va ajunge la destinaţie pe 18 februarie 2021.

Jim Bridenstine, şeful NASA, a declarat că astronauţii americani ar putea ajunge pe Marte până în 2035, dar că totul depinde de cât de repede vor putea fi organizate noile misiuni cu echipaj uman pe Lună

Astronautul Buzz Aldrin, care a participat la misiunea Apollo 11, este, însă, de părere că 2040 ar fi o dată mai realistă pentru o misiune cu echipaj uman pe Marte.

Într-un interviu din 2016, Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună, a declarat pentru Fox News că, până în 2040, astronauţii americani ar putea ajunge pe Phobos, satelitul lui Marte, ca misiune premergătoare pentru cele de pe Marte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici