Viaţa FABULOASĂ a celei de-a doua cea mai bogată persoană din lume: Jeff Bezos, CEO-ul Amazon

Jeff Bezos, fondatorul şi CEO-ul Amazon, este una dintre cele mai puternice figuri din scena tehnologică, cu o valoare netă aproximată la 82 de miliarde de dolari, potrivit The Independent.

5523 afișări
Imaginea articolului Viaţa FABULOASĂ a celei de-a doua cea mai bogată persoană din lume: Jeff Bezos, CEO-ul Amazon

Viaţa FABULOASĂ a lui Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a doua cea mai bogată persoană din lume (Imagine: AFP)

Mama lui Jeff Bezos, Jackie, era doar o adolescentă când l-a născut - în 1964, luna ianuarie. Abia se căsătorise cu un imigrant din Cuba, Mike Bezos, care l-a adoptat imediat pe Jeff, care a aflat că Mike nu era tatăl lui adevărat decât la vârsta de 10 ani.

Când Jeff avea 4 ani, mama lui i-a spus tatălui biologic - care lucrase ca artist în cadrul unui circ - să stea departe de ei.

Jeff a arătat semne de geniu de la vârstă fragedă. Când era doar un copil, şi-a dezasamblat patul cu o şurubelniţă, pentru că voia să doarmă într-un pat real. De la 4 la 16 ani, Bezos şi-a petrecut verile la ferma bunicilor săi din Texas reparând mori de vânt şi crescând tauri.

Bunicul său, Preston Gise, i-a fost o adevărată sursă de inspiraţie şi l-a ajutat să-şi cizeleze pasiunea în activităţi intelectuale. Bunicul lui obişnuia să îi spună: ”E mai greu să fii cumsecade decât să fii deştept”.

Lui Jeff îi plăcea să urmărească reluările seriei ”Star Trek” şi a devenit fan înfocat. Acesta a luat în considerare denumirea companiei sale ”MakeItSo.com”, cu referire la una dintre replicile căpitanului Jean-Luc Picard.

După ce şi-a petrecut o vară deplorabilă lucrând la McDonald's în adolescenţă, Bezos, împreună cu iubita lui, au înfiinţat Dream Institute, o tabără de vară pentru copii. Aceştia cereau 600 de dolari pentru fiecare copil şi au reuşit să înscrie 6 elevi prima oară. Seria ”Stăpânul Inelelor” era una dintre cerinţele obligatorii dacă voiai să partici în acea tabără.

În fine, Bezos a făcut facultatea la Princeton şi a absolvit în ştiinţa computerelor. După ce a absolvit, acesta a refuzat oferte de muncă din partea Intel sau Bell Labs, pentru a se alătura unui startup numit Fitel.

După ce şi-a dat demisia de aici, Bezos aproape a lansat un start up care ar fi livrat ştirile prin fax.

În loc de asta, şi-a găsit un loc de muncă la un fond de investiţii numit D.E. Shaw, unde a devenit vice preşeidnte după doar 4 ani.

Între timp, Jeff lua lecţii de dans pentru a-şi îmbunătăţi priceperea la femei. În 1993 s-a căsătorit cu MacKenzie Tuttle, cercetătoare la acelaşi fond, care în prezent, este scriitoare.

În 1994, Bezos s-a decis să îşi dea demisia şi să îşi deschidă propriul start up, chiar dacă nu era sigur că acesta va avea succes. Aşa s-a născut Amazon.

MacKenzie şi Jeff au zburat până în Texas pentru a împrumuta o maşină de la tatăl său, apoi au condus până în Seattle. Jeff a pornit Amazon.com, într-un garaj, cu ajutorul unei sobe. Majoritatea întâlnirilor le desfăşura la magazinul Barnes & Noble, din cartierul de alături.

În primele zile de viaţă ale companiei, un clopoţel suna de fiecare dată cînd un client achiziţiona ceva, iar toţi angajaţii se adunau să vadă dacă persoana respectivă este vreo cunoştinţă sau un client total nou.

În prima lună de la lansare, Amazon a vândut cărţi în toate cele 50 de state şi în 45 de ţări diferite. De atunci, a continuat să crească şi a devenit domeniu public pe 15 mai, 1997.

La exact 20 de ani de la eveniment, Amazon are o capitalizare de piaţă în valoare de 457 miliarde de dolari. În martie, Bezos a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume, fiind depăşit de Bill Gates.

Cu o valaore netă de peste 81 de miliarde de dolari, Bezos este foarte aproape de a se clasa în fruntea listei cu cele mai bogate persoane din lume. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici