Victor Rebengiuc interpretează rolul unui rege în noul videoclip al trupei Vama

Videoclipul celui mai nou single Vama - "Copilul care aleargă către mare" - îl are ca protagonist pe Victor Rebengiuc, cunoscutul actor interpretând rolul unui rege singur şi trist.

471 afișări
Imaginea articolului Victor Rebengiuc interpretează rolul unui rege în noul videoclip al trupei Vama

Victor Rebengiuc (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Pentru prima dată actor într-un videoclip muzical, Victor Rebengiuc a acceptat invitaţia formaţiei Vama de a interpreta rolul unui rege singur şi trist.

"Am acceptat pentru că îl cunosc pe Tudor încă de mic, de când era student, şi pentru că mi s-a părut scenariul interesant, incitant şi era o experienţă nouă pentru mine. A sosit momentul noilor experienţe pentru mine. Personajul meu e un rege chinuit, care a pierdut totul sau aproape totul şi care îşi găseşte ultimul refugiu în amintirea despre copilăria lui", spune Victor Rebengiuc.

Tudor Chirilă este scenarist şi regizor al noului videoclip Vama. De altfel, "Copilul care aleargă către mare" reprezintă debutul regizoral al lui Tudor Chirilă.

"Victor Rebengiuc a fost pentru mine Regele acestui videoclip din prima clipă în care m-am gândit la scenariu. Întotdeauna o tipologie sau un actor îşi face loc în mintea mea când scriu câte o schiţă sau o poveste. M-am îndreptat oarecum sceptic către Teatrul Bulandra, într-o dimineaţă, acum vreo două săptămâni. Am fost emoţionat când i-am prezentat proiectul, pentru că, pe măsură ce vorbeam, mă convingeam şi mai tare că el este regele. Când a acceptat, am răsuflat uşurat. Apoi, la câteva secunde după ce am părăsit cabina lui, m-am simţit deodată apăsat de responsabilitatea pe care tocmai mi-o făcuse cadou.

Când ai ca protagonsit un actor de valoarea lui Victor Rebengiuc trebuie să ştii ce să-i ceri şi trebuie să te ridici la nivelul lui de profesionalism. Frica asta că n-am să pot gestiona relaţia noastră aşa cum trebuie, că nu voi şti exact ce vreau, s-a spulberat pe platou, unde am găsit un partener cald şi bun. Este un sentiment uluitor şi asemănător cu un fel de beţie a puterii satisfacţia pe care o încerci văzându-l pe Victor Rebengiuc cum interpretează cu uşurinţă orice îi ceri. A fost o experienţă de care încă mă bucur. Pentru mine şi colegii mei, participarea lui Victor Rebengiuc la videoclipul nostru este o onoare şi o mare bucurie", spune Tudor Chirilă.

Totodată, Tudor Chirilă semnează scenariul videoclipului Vama. "Scenariul a venit firesc în urma versurilor. Cred că noi, oamenii, suntem, din păcate, fabricanţii, dar şi stăpânii fricilor noastre în jurul cărora construim ziduri înalte. Adesea ele se nasc din încercarea de a răspunde la întrebările majore ale omului şi din căutarea utopică a fericirii ca stare permanentă a fiinţei. Aşa că s-a născut metafora asta a unui rege într-un palat pustiu care caută duşmani inexistenţi. Caută, dar nu găseşte pe nimeni cu care să se confrunte, pentru că a rămas singur. Apoi, în rătăcirile lui prin castel, ajunge în pivniţa în care va găsi «cheia» salvării sale... Este un scenariu despre nostalgia copilăriei, unul din singurele momente ale vieţii în care nu ne întrebăm ce e fericirea", mai spune Tudor Chirilă.

Rolul copilului îi aparţine lui Matei Pavel Ionescu, fiul de 5 ani al lui Gelu Ionescu, clăparul formaţiei Vama.

Filmările au durat două zile şi au avut loc pe plaja Mării Negre, în localitatea Corbu şi la Casino Sinaia. Costumele au fost create de Doina Levintza.

Videoclipul a fost produs de Libra Film şi Agenţia de Vise, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sinaia.

Videoclipul "Copilul care aleargă către mare" va fi lansat oficial pe 3 noiembrie, în cadrul unui concert Vama în Silver Church. Imediat după proiecţia din club, videoclipul va fi postat pe pagina oficială de Facebook a formaţiei. Tot de pe pagina de Facebook, fanii vor putea descărca gratuit noul single Vama.

Trupa Vama este formată din Tudor Chirilă - voce, Eugen Caminschi - chitară, Gelu Ionescu - clape, Lucian (clopo) Cioargă - tobe şi Dan Opriş - bass.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici