VIDEO | Cum arată micro-felicitarea de Crăciun, mai mică ca un fir de nisip. 200 de milioane de exemplare încap pe suprafaţa unui timbru poştal

Cea mai mică felicitare de Crăciun din lume a fost creată de cercetătorii din Marea Britanie, care spun că 200 de milioane de exemplare ale acesteia ar încăpea pe suprafaţa unui timbru poştal clasic, informează Reuters.

982 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Cum arată micro-felicitarea de Crăciun, mai mică ca un fir de nisip. 200 de milioane de exemplare încap pe suprafaţa unui timbru poştal

Cea mai mică felicitare de Crăciun, creată de cercetătorii din Marea Britanie

Felicitarea, creată de National Physical Laboratory (NPL), are dimensiuni de 15 x 20 micrometri. Un micrometru este a milioana parte dintr-un metru.

Felicitarea este creată dintr-un tip de silicon acoperit cu platină şi a fost ilustrată cu ajutorul laserului. Pe ea au fost inscripţionate silueta unui om de zăpadă şi cuvintele "Sărbători fericite".

Unul dintre inventatorii felicitării, profesorul David Cox, care a creat-o împreună cu profesorul Kin Mingard, a spus că tehnologia folosită are utilizări mai practice.

Astfel, instrumentele utilizate la crearea felicitării sunt folosite de obicei pentru a măsura dimensiunea unor elemente foarte mici din anumite materiale şi pot sta la baza conceperii unor noi tipuri de baterii şi semiconductori, a spus Cox.

NPL a anunţat că felicitarea de Crăciun care a stabilit recordul anterior avea dimensiuni de 200 x 209 micrometri.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici