VIDEO Întâlnire cu ursul, pe un versant împădurit. Cum au procedat, fără teamă, angajaţii unui ocol silvic din Buzău

  • Angajaţii unui ocol silvic din judeţul Buzău s-au întâlnit cu un urs.
  • Întâlnirea a avut loc pe un versant împădurit, iar oamenii nu s-au speriat.
  • Ei au filmat şi au vorbit cu animalul care s-a ascuns printre copaci.
1016 afișări
Imaginea articolului VIDEO Întâlnire cu ursul, pe un versant împădurit. Cum au procedat, fără teamă, angajaţii unui ocol silvic din Buzău

Sursă imagini: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Incidentul a avut loc în Ocolul Silvic Vintilă Vodă din judeţul Buzău. Angajaţii Romsilva, compania care administrează pădurea, au văzut animalul şi au vorbit cu el.

„Ce faci acolo, te-ai pitit după pom, te uiţi la noi”, spune omul care filmează scena.

Specialiştii susţin că animalul este un exemplar de urs aflat în curs de maturizare.

„Întâlnirea colegilor noştri cu un urs juvenil pe care l-au observat într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Vintilă Vodă. Aşa cum se ştie, România are una dintre cele mai mari populaţii de urs din Uniunea Europeană.Urşii pot face deplasări lungi în căutarea hranei, iar pentru a o găsi îşi folosesc simţurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Aceştia au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului şi mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale”, au explicat reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Duminică seară, Un pui de urs de o lună, probabil în căutarea mamei, a fost găsit pe marginea unui drum din judeţul Vrancea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urs,
buzau,
padure

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici