VIDEO Misterul monolitului metalic, în România. Un obiect asemănător celui care i-a nedumerit pe americani a dispărut din Piatra Neamţ

  • Un obiect metalic neobişnuit a fost descoperit pe dealul Bâtca Doamnei din Piatra Neamţ.
  • Zilele trecute, un monolit similar a dispărut din deşertul Utah, unde fusese recent identificat.
  • Autorităţile din Piatra Neamţ nu ştiu încă cine e responsabil pentru apariţia obiectului metalic.
  • UPDATE: Monolitul din Piatra Neamţ a dispărut, de asemenea.
39931 afișări
Imaginea articolului VIDEO Misterul monolitului metalic, în România. Un obiect asemănător celui care i-a nedumerit pe americani a dispărut din Piatra Neamţ

Apare şi dispare, mai ceva ca Houdini. Un monolit metalic misterios, asemănător cu cel descoperit în deşertul Utah cu câteva zile în urmă, a apărut tocmai în...România. Şi dacă lucrurile nu erau suficient de bizare, descoperirea a avut loc în preajma momentului în care perechea sa de peste ocean a dispărut pur şi simplu. 

Câteva zile mai târziu, iată că şi monolitul românesc s-a făcut nevăzut, la fel de discret cum a şi apărut.

CITEŞTE AICI: Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii

Construcţia înaltă de aproximativ 3 metri a „răsărit”, fără nicio explicaţie, pe dealul Bâtca Doamnei din Piatra Neamţ, având una dintre faţete orientată în direcţia Muntelui Ceahlău. Pentru pasionaţii de poveşti despre lumea extraterestră şi pentru superstiţioşi, întâmplarea este cât se poate de palpitantă. Mai ales că în apropierea colinei se află şi ruinele fortăreţei dacice Petrodava. Totuşi, între OZN şi creaţie artistică, specialiştii preferă a doua variantă.

În asentimentul celor care cred că totul e un manifest artistic au fost şi ofiţerii americani care au descoperit obiectul în deşertul din Utah. Deşi au glumit despre posibilitatea de a ajunge pe „nava-mamă”, aceştia s-au gândit mai degrabă la o explicaţie raţională. Iar filmul lui Stanley Kubrick, „2001: A Space Odyssey” (1968), ar fi putut reprezenta o sursă excelentă de inspiraţie pentru autorii lucrării.

Autorităţile de la Piatra Neamţ nu ştiu încă cine e responsabil pentru obiectul metalic descoperit pe plaiurile mioritice.

„Am demarat cercetările în privinţa apariţiei bizare a monolitului. E amplasat pe o proprietate privată, dar nu ştim încă cine este proprietarul. Este o zonă protejată, parte a unui sit arheologic. (...) Înainte de a instala orice aici e necesară permisiunea instituţiei, iar cererea trebuie aprobată ulterior de Ministerul Culturii” a declarat Rocsana Josanu, potrivit Daily Mail.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici