Viena, desemnat din nou oraşul cu cele mai bune condiţii de viaţă din lume/ Topul realizat de publicaţia The Economist

Viena, capitala Austriei, se menţine, pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc în Topul 140 al oraşelor cu cele mai bune condiţii de viaţă realizat de prestigioasa publicaţie The Economist.

2584 afișări
Imaginea articolului Viena, desemnat din nou oraşul cu cele mai bune condiţii de viaţă din lume/ Topul realizat de publicaţia The Economist

Viena, desemnat din nou oraşul cu cele mai bune condiţii de viaţă din lume/ Topul realizat de publicaţia The Economist

În 2018, a fost pentru prima dată când un oraş european s-a situat pe primul loc în acest top realizat anual de Economist Intelligence Unit, divizie a The Economist Group. Viena punea astfel capăt supremaţiei oraşului australian Melbourne, care fusese liderul acestui top timp de şapte ani.

Fiecăruia dintre cele 140 de oraşe i se acordă un punctaj (de la 0 la 100), în categorii diverse, precum standarde de viaţă, criminalitate, infrastructură, acces la educaţie, sistem de sănătate, stabilitate economică şi politică.

Viena a obţinut un scor "aproape ideal" de 99,1, Melbourne - de 98,4, podiumul fiind completat de Sydney, tot din Australia, cu 98,1.

Deşi topul 10 este dominat de Australia, Canada şi Japonia, Europa are cele mai bune rezultate la nivel general. Opt oraşe din topul 20 se află în nordul Europei, cu Copenhaga (Danemarca) pe locul al nouălea, Zurich, Frankfurt şi Geneva, pe poziţiile 11, 12, respectiv 14.

Helsinki, Amsterdam şi Hamburg apar şi ele în topul 20, în timp ce Berlin şi Luxemburg ocupă poziţiile 21, respectiv 23.

Honolulu este oraşul american cel mai bine poziţionat, pe 22, iar Atlanta, Pittsburgh, Seattle şi Washington apar în topul 40.

Londra şi New York ocupă poziţiile 48, respectiv 58. Deşi au primit punctaje bune în categoriile dedicate culturii, acestea au scoruri proaste la capitolele infrastructură, stabilitate, cu riscuri crescute în ceea ce priveşte infracţiunile şi terorismul.

Parisul a coborât şase locuri, până pe 26, obţinând un scor mai mic mai ales în urma protestelor antiguvernamentale ale "vestelor galbene".

Topul 10 al oraşelor cu cele mai proaste condiţii de viaţă este format anul acesta din Damasc (140, Siria), Lagos (Nigeria), Dhaka (Bangladesh), Tripoli (Libia), Karachi (Pakistan), Port Moresby (Papua Noua Guinee), Harare (Zimbabwe), Douala (Camerun), Algiers (Algeria) şi Caracas (Venezuela).

Taguri:
the economist,
viena,
top

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici