VIRAL: Donald Trump, portretizat drept King Kong, gorila uriaşă. Madonna a distribuit opera de artă - FOTO

Pictura artistului scoţian Michael Forbes în care Donald Trump este înfăţişat drept King Kong a fost distribuită de mii de ori online, după ce Madonna a publicat-o pe conturile sale de Instagram şi Facebook, potrivit BBC.

650 afișări
Imaginea articolului VIRAL: Donald Trump, portretizat drept King Kong, gorila uriaşă. Madonna a distribuit opera de artă - FOTO

VIRAL: Donald Trump, portretizat drept King Kong, gorila uriaşă. Madonna a distribuit opera de artă - FOTO (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Opera de artă a lui Michael Forbes îl portretizează pe Donald Trump drept monstrul gigant King Kong şi pe Madonna, care este prezentată drept Statuia Libertăţii. Forbes a creat această operă de artă în decursul săptâmânii.

Madonna, care s-a opus cu vehemenţă lui Trump încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, a postat o imagine a picturii pe paginile oficiale de Facebook şi Instagram.

Postarea vedetei pe Facebook a avut mai mult de 57.000 "like-uri", în timp ce postarea de pe Instagram a înregistrat mai mult de 40,000 de aprecieri.

Forbes se prezintă drept pictor pop-art suprarealist şi activist socio-politic. Pictorul face parte din mişcarea anti-Trump, care a protestat împotriva construirii staţiunii de golf de către magnat la Menie Estate în Aberdeenshire.

De asemenea, artistul a creat o pictură murală pe hambarul unui fermier, pe care îl chema, printr-o coincidenţă miraculoasă tot Michael Forbes şi care a refuzat să-şi vândă pământul către Trump pentru amenajarea terenului de golf.

Donald Trump va deveni oficial cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii pe 20 ianuarie.

King Kong este un personaj ficţional, un monstru gigant din filme, care înfăţişează o gorilă uriaşă ce a apărut în mai multe filme din 1933 până acum. Acestea includ primul film din 1933, precum şi filmele din 1976 şi 2005.

King Kong a fost creat de americanul Merian C. Cooper. În filmul original, numele gorilei este Kong, un nume dat de locuitorii insulei Skull din Oceanul Pacific, unde trăieşte Kong, alături de alte animale supradimensionate, cum ar fi plesiosaurii, pterosaursii şi alţi dinozauri.

Un echipaj de film american, condus de Carl Denham, îl capturează pe Kong şi-l aduce la New York, unde va fi expus ca „A Opta Minune a Lumii”. Kong evadează şi se urcă pe Empire State Building (World Trade Center în remake-ul din 1976) în timp ce Denham spune „A fost frumoasa care a omorât bestia” pentru că el se urcă pe clădire pentru a o proteja pe Ann Darrow, o actriţă oferită iniţial lui Kong ca sacrificiu (în remake-ul din 1976, personajul ei s-a numit Dwan).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici