Vladimir Putin, botezat în secret

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-un documentar, că mama sa l-a botezat în secret faţă de tatăl său, care era membru al organizaţiei Partidului Comunist în fabrica în care muncea.

694 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, botezat în secret

Preşedintele rus Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mama m-a botezat în secret faţă de tata, care era membru a Partidului Comunist. Acest lucru m-a afectat personal pe mine şi familia mea", a declarat şeful statului rus, relatează The Moscow Times în ediţia de miercuri. Ca membru de partid, tatăl său ar fi avut probleme, în cazul în care autorităţile ar fi aflat despre botez.

Acest documentar, "Vtoroie krescenie rusi" (Al doilea botez rus), a fost difuzat marţi pe postul de televiziune Rossia-1 şi se concentrează asupra unei relansări a bisericii în ultimii 25 de ani în Rusia, Ucraina, Belarus, Republica Moldova şi Kazahstan. Între altele, filmul include discuţii cu Putin despre modul în care biserica afectează viaţa modernă în Rusia, potrivit site-ului Vesti.ru.

În ianuarie 2012, cu câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale, Putin a vizita o mănăstire, în regiunea Leningradski, unde se află o celebră icoană a lui Ihvin, a Maicii Domnului, patroana Rusiei, apărătoare şi vindecătoare a celor bolnavi şi suferinzi. Putin a sărutat icoana şi a aprins o lumânare. Începând cu Ivan cel Groaznic, toţi ţarii ruşi au venit la această icoană să ceară binecuvântarea domniei lor, cu excepţia lui Nicolae al II-lea.

În noiembrie 2011, Brâul Sfintei Maria a fost adus în Rusia, din Grecia, iar Putin s-a aflat între primii pelerini veniţi la această relicvă. potrivit RBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici