Vladimir Putin, pilot de Formula 1 - VIDEO

Televiziunile ruse l-au prezentat duminică pe premierul Vladimir Putin îmbrăcat în combinezon şi cu cască, în timp ce pilota un monopost Renault de Formula 1, la bordul căruia a atins o viteză de 240 de kilometri/oră.

24 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, pilot de Formula 1 - VIDEO

Vladimir Putin, pilot de Formula 1 - VIDEO

Fost agent KGB şi deţinător al unei centuri negre la judo, Putin, în vârstă de 58 de ani, îşi menţine alura sportivă, fiind prezentat frecvent de televiziuni la bordul unor avioane de vânătoare sau submarine, dar şi la vânătoare sau pe motocicletă.

Serviciul de presă al Guvernului a precizat că Putin a pilotat timp "de mai multe ore" un monopst Renault pe un circuit construit în apropiere de Sankt Petersburg, atingând o viteză de 240 de kilometri/oră.

Grupul Renault-Nissan, prezent pe piaţa rusă cu o participare la Avtovaz (producătorul autoturismelor Lada) şi a cărui echipă de Formula 1 include şi un pilot rus, a organizat în cursul săptămânii, la Sankt Petersburg, o demonstraţie cu maşinile sale de curse.

Canalul de televiziune NTV a prezentat vehiculul de culoare galbenă, în timp ce efectua manevre cu viteză redusă pe o pistă umedă.

Aparent destins, Putin a glumit în timp ce se instala în monopost, afirmând că avea la dispoziţie mai mult spaţiu în prima sa maşină, un modest Zaparojeţ sovietic. "Nu e rău pentru prima dată", a spus el la coborârea din vehicul.

Putin, dornic să redea Rusiei toate atributele de mare ţară modernă, a încheiat în octombrie un acord pentru organizarea unui Grand Prix la Soci, începând din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici