WC-ul lui Churchill n-a fost găsit nici după 4 ani. Vizitatorii aveau nevoie de rezervare, pentru a folosi toaleta de 5 milioane de dolari

  • Furtul vasului de toaletă de aur al lui Cattelan are acum şapte suspecţi.
  • Lucrarea a fost expusă în locul naşterii lui Churchill şi este evaluată la 5 milioane de dolari.
  • Lucrarea a fost sustrasă în 2019.
5089 afișări
Imaginea articolului WC-ul lui Churchill n-a fost găsit nici după 4 ani. Vizitatorii aveau nevoie de rezervare, pentru a folosi toaleta de 5 milioane de dolari

Cel puţin şapte persoane ar putea fi acuzate de furtul toaletei din aur masiv, operă a artistului italian Maurizio Cattelan, furată în septembrie 2019 de la Palatul Blenheim din Oxfordshire (cunoscut a fi locul de naştere al lui Winston Churchill).

S-a înregistrat un progres în cazul furtului, după ce poliţia a trimis un dosar la Serviciul de Procuratură al Coroanei din Regatul Unit, ceea ce a condus la acuzaţii împotriva posibililor şapte suspecţi despre care se presupune că ar fi membri ai Coroanei, potrivit ziarului „The Sun”.

Ancheta este urmărită de detectivi de la Poliţia Thames Valley.

Vasul de toaletă din aur de 18 karate al lui Cattelan („America”, 2016), complet funcţional, nu a fost încă recuperat, după ce a fost furat dintr-o expoziţie a artistului italian de la conacul aristocratic din secolul al XVIII-lea.

Toaleta ar fi fost evaluată la 5 milioane de dolari. Vizitatorii expoziţiei trebuiau să rezerve intervale orare pentru a folosi toaleta, care a fost instalată în băile palatului.

Cabinetul de Aur a fost expus anterior la Muzeul Guggenheim din New York. Fratele vitreg al ducelui de Marlborough, Edward Spencer-Churchill, fondatorul Blenheim Art Foundation, declarase pentru „Times” că toaleta de aur nu era cu siguranţă „cel mai uşor lucru de furat, în primul rând pentru că era fixat pe podea”.

După furt, italianul Cattelan a declarat pentru New York Times: „Vreau să fiu pozitiv şi să cred că furtul este un fel de acţiune inspirată de Robin Hood. Mi-aş fi dorit să fi fost o glumă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici