Weekendul la cinema | Un escroc de carieră, un tânăr luptător islamist şi un căţel arctic - VIDEO

Drama unui escroc decis să pună mâna pe averea unei văduve şi povestea unui copil sedus de visul de a ajunge un radical islamist, sunt capetele de afiş ale weekendului pe ecrane, iar în programul cinematografelor româneşti li se alătură un film de animaţie şi un documentar muzical cu trupa Gorillaz

224 afișări
Imaginea articolului Weekendul la cinema | Un escroc de carieră, un tânăr luptător islamist şi un căţel arctic - VIDEO

Weekendul la cinema | Un escroc de carieră, un tânăr luptător islamist şi un căţel arctic - VIDEO

"Tânărul Ahmed / Le jeune Ahmed" este o dramă care se petrece în Belgia zilelor noastre şi care spune povestea lui Ahmed, care are doar 13 ani şi este prins între provocările vârstei şi idealurile de puritate ale religiei sale. Inspirat de povestea unui văr care este luptător islamist şi lipsit de o figură paternă, Ahmed este radicalizat de un imam extremist, având o singură misiune: aceea ce a înlătura tot ceea ce este considerat “impur” în ochii lui Allah. El încearcă să îşi ucidă profesoara, lucru ce îl aduce într-un centru de detenţie. Va reuşi Ahmed, cu ajutorul adulţilor din jurul său, să se adapteze la lumea reală sau va îmbrăţişa fanatismul religios?

"Maestrul minciunilor / The Good Liar" este o dramă care spune povestea bătrânului escroc Roy Courtnay, interpretat de Ian McKellen, care şi-a găsit următoarea o nouă ţintă într-o proaspătă văduvă care a moştenit milioane de dolari. Roy intenţionează să pună mâna pe toată averea ei. Încă de la prima întâlnire, Roy încearcă să o manipuleze cu trucurile sale, iar văduva Betty, care pare destul de încântată de el, se lasă purtată de val. Însă, de data aceasta, ceea ce ar fi trebuit să fie o scamatorie uşoară se transformă într-un joc de-a şoarecele şi pisica, pe un teren minat, în care miza creşte de la o clipă la alta, arată platforma cinemagia.

"Gorillaz: Reject False Icons" este un nou documentar al trupei britanice Gorillaz. În lungmetrajul său, regizorul Denholm Hewlett urmăreşte fiecare mişcare a trupei timp de trei ani, perioadă în care Gorillaz au produs două albume apreciate de critică şi de public şi au fost într-un turneu mondial. Filmul propune o călătorie imersivă în lumea trupei Gorillaz şi a familiei sale extinse, oferind materiale nemaivăzute până acum, în care virtualul întâlneşte realul pentru a surprinde haosul minunat al vieţii.

Filmul de animaţie "Căţeii arctici: Cursă pe zăpadă / Arctic Justice" urmăreşte un grup de eroi neexperimentaţi care se aliază pentru a-l contracara pe maleficul Von Walrus. Swifty, un vulpoi polar lucrează în departamentul serviciului de livrare Arctic Blast, dar visează ca într-o zi să devină un câine de top. Pentru a se dovedi demn de acest rol, Swifty comandă în secret o sanie şi livrează un pachet într-o locaţie misterioasă. Însă, el se împiedică de fortăreaţă secretă, unde se întâlneşte cu Otto Von Walrus, un geniu malefic care se deplasează cu picioare mecanice şi conduce o armată loială de pinguini. În curând, Swifty descoperă planul lui Von Walrus de a topi calotele glaciare şi de a inunda lumea pentru a domni suprem.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici