Ziariştii acreditaţi la Summitul NATO vor cânta "Ciocârlia"

Un spectacol interactiv inedit se va desfăşura, joi, în Senatul României, pentru ziariştii care vor participa la Summitul NATO, aceştia urmând să înveţe paşi de horă şi să interpreteze cunoscutul cântec românesc "Ciocârlia", informează Fundaţia Valenţe Umane, organizatorul manifestării.

15 afișări
Imaginea articolului Ziariştii acreditaţi la Summitul NATO vor cânta "Ciocârlia"

Ziariştii acreditaţi la Summitul NATO vor cânta "Ciocârlia" (Imagine: Mediafax Foto)

Fundaţia Valenţe Umane va organiza două evenimente artistice pentru jurnaliştii acreditaţi la Summitul NATO, care se desfăşoară la Bucureşti între 2 şi 4 aprilie.

Astfel, în sala din faţa Sălii de Plen a Senatului, amenajată ca sală de recepţie, vor fi organizate două spectacole, în care ziariştii vor cunoaşte muzica românească. Miercuri seara, la recepţia oferită de Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, vor cânta Loredana Groza şi AG Weinberger.

În plus, joi seară, ziariştii sunt invitaţi în acelaşi spaţiu la un cocteil informal, oferit de oficialităţile române. Atmosfera tradiţională va fi susţinută de Orchestra Naţională de Folclor, dirijată de Constantin Arvinte, care va aduce în faţa participanţilor cântece şi jocuri din toate zonele ţării.

"Va fi un spectacol complex, cu prezentare de instrumente populare, cu dansatori şi costume naţionale, cu un scenariu interactiv. Câteva surprize îi aşteaptă pe ziarişti: vor fi invitaţi să înveţe acorduri muzicale la fluier, alături de mari instrumentişti, vor cânta împreună cu Orchestra Naţională de Folclor şi vor primi cadouri tradiţionale", promit organizatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici