ZIUA COPILULUI în Capitală: Baloane pictate, Jocuri Olimpitice, spectacole, concerte şi ateliere de 1 Iunie

O expoziţie de baloane pictate de copii şi părinţi, o primă ediţie a Jocurilor Olimpitice, spectacole de teatru, expoziţii şi ateliere în muzee, concerte în parcuri, la Operă, dar şi în centre comerciale vor însufleţi Capitala începând de vineri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

2945 afișări
Imaginea articolului ZIUA COPILULUI în Capitală: Baloane pictate, Jocuri Olimpitice, spectacole, concerte şi ateliere de 1 Iunie

ZIUA COPILULUI în Capitală: Baloane pictate, Jocuri Olimpitice, spectacole, concerte şi ateliere de 1 Iunie (Imagine: Hepta)

Astfel, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 19.00, programe dedicate copilăriei. Muzeul propune ateliere interactive pentru copii şi părinţi, expoziţii, grădinărit, dar şi piese de teatru şi numere de magie.

De asemenea, Muzeul Naţional al Ţăranului Român îi aşteaptă pe cei mici sâmbătă, în curtea instituţiei, între orele 10.00 şi 18.00, la un mic târg de jucării făcute de artişti şi studenţi. Totodată, va fi pusă în scenă o piesă de animaţie, "File de poveste", cu trupa de copii a atelierului de teatru de la Muzeul Ţăranului, reprezentaţia fiind o combinaţie între păpuşi, actorie şi teatru de umbre. Tot de Ziua Copilului va fi organizat un atelier de confecţionat manual hârtie, unul de cusut păpuşi, cursuri de pictură şi un concurs de tir cu arcul în curtea muzeului.

Clubul Ţăranului a pregătit de 1 Iunie un festival ca-n poveşti, intitulat "Ţara Copiilor", unde cei mici vor putea lua parte la ateliere de creativitate, dar şi la târguri, cursuri de meştesuguri tradiţionale şi jocuri ca odinioară. Copiii vor putea vedea o serie de spectacole de teatru, precum "Lupul cu scufiţa roşie", la Teatrul Paiaţa, "Muzicanţii din Bremen" - trupa de teatru "Lumea lui Momo", "Tărâmul basmelor - Începuturi", "Castelul vrăjitoarei" - trupa de teatru, "Omidee", "Noapte bună" - Compania de teatru "Hopa Trop" şi "Fluturi şi oameni" - Compania de teatru Passe Partout Dan Puric.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Teatrul Odeon susţine cel de-al treilea spectacol din seria "Clasic e fantastic - Copilăria marilor muzicieni" şi îi întâmpină pe sărbătoriţi cu "Copilăria lui Chopin" . Evenimentul este un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 4 şi 10 ani. Povestea spune că doi şoricei, Sică şi Rică, au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven şi în pianul lui Frédéric Chopin. Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 11.00 şi 18.00, şi duminică, de la ora 11.00.

Teatrul Ţăndărică îi invită pe cei mici la vernisajul expoziţiei cu titlul "Ţăndărică prin ochii copiilor", unde vor fi prezentate peste 70 de desene realizate de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani.

Şi Teatrul "Ion Creangă" a pregătit pentru 1 Iunie câteva evenimente speciale. Astfel, sâmbătă, de la ora 11.00, la Sala Rapsodia de pe Lipscani, va fi prezentat spectacolul "Carolina şi poneiul", de Laurenţiu Budău, în regia regretatului maestru Cornel Todea, ce spune spune povestea unei fetiţe care a hotărât să nu mai crească pentru că nu se simte iubită. Toţi copiii prezenţi la această reprezentaţie vor primi gratuit reviste cu DVD de la Editura Egmont. Spectacolul va fi precedat de un vernisaj care celebrează câştigătorii Concursului Municipal "Paleta Micului Pictor - vis şi culoare".

În paralel cu activitatea de la sala de spectacole, în Parcul Cişmigiu din Capitală, în parteneriat cu ArCuB, Teatrul "Ion Creangă" susţine "O poveste cu poveşti, te-aşteptăm să le ghiceşti", o reprezentaţie interactivă în aer liber.

De asemenea, sâmbătă, parcul Cişmigiu din Bucureşti se transformă într-un "Univers al Copiilor". Corul de copii Radio - "În lumea lui Walt Disney", Corul de copii Boom Boom, Corul de copii Allegretto, dar şi şcoala de dans MondoDance şi parada majoretelor şi a fanfarei sunt câteva dintre evenimentele cu care sunt aşteptaţi cei mici.

"Artele spectacolului pe înţelesul celor mici" este titlul programului special dedicat micuţilor, organizat pe 1 şi 2 iunie de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" şi Institutul Francez din Bucureşti la sediul acestuia din bulevardul Dacia. Aici vor avea loc prezentarea operetei pentru copii "Cocoşelul neascultător", proiecţia filmului "Les Triplettes de Belleville", de Sylvain Chomet (animaţie selectată la Festivalul de la Cannes 2003), ateliere de artele spectacolului şi de creativitate, atât în limba română, cât şi în limba franceză, precum şi o lansare de carte - enciclopedia "Spectacolul muzical pe înţelesul celor mici", editată de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian", publicaţie care are, din luna iunie, o ediţie în limba franceză.

Parcurile din Capitală s-au pregătit din timp pentru Ziua Copilului, cu ateliere, concerte, dar şi cu o olimpiadă pentru copii. Anul acesta, de 1 iunie, Itsy Bitsy şi Aeroclubul României vor ridica la cer prima expoziţie aeriană de baloane pictate de copii şi părinţi, la marea sărbătoare a copilăriei, ce va avea loc sâmbătă, între orele 18.00 şi 21.00 în Parcul Orăşelul Copiilor (sectorul 4). Vor fi pictate mii de baloane, se va cânta şi se va dansa, părinţii şi copii vor participa la concursuri şi distracţii surpriză şi toţi vor vedea cum copiii colorează viaţa cu adevărat. Eroii îndrăgiţi de familiile din România - Zapa, Maştera, Piticul şi nelipsiţii Itsy şi Bitsy - îşi asteaptă cu drag prietenii la spectacolul de pe scena aflată în apropierea Plajei ecologice din Parcul Oraşelul Copiilor. La acelaşi eveniment vor susţine concerte trupe ca Rogvaiv, Contrapunct, Miniton, Liliput, Amicii, Fargolino, Andra şi Răzvan, Academia de Arte Frumoase Daniel Iordachioaie şi vor dansa în ritmul muzicii formaţiile Mini Trouble Crew, Angels, Bounce şi trupa de dans de la Atelierele Itsy Bitsy.

De asemenea, o nouă ediţie a "Vânătorii de Comori" organizate de Grădina Botanică "Dimitrie Brândza" a Universităţii Bucureşti va avea loc sâmbătă, când, de ziua lor, copiii îşi vor putea antrena curiozitatea şi spiritul de aventură. Evenimentul va avea loc între orele 09.00 şi 14.00, iar doritorii sunt aşteptaţi să se înscrie oricând în acest interval, chiar la intrarea în Grădina Botanică, unde îi vor aştepta personaje de basm care îi vor îndruma pe un traseu stabilit. În timp ce se vor plimba prin Grădina Botanică, cei mici vor întâlni personaje din poveşti care le vor pune întrebări despre natură. În schimbul răspunsurilor corecte, vor fi îndrumaţi mai departe, spre următorul indiciu al comorii de la sfârşitul traseului. Totodată, părinţii şi cadrele didactice care îi vor însoţi pe micuţi vor putea deveni asistenţii acestora în drumul spre comoară.

Bucureşti FM organizează, de Ziua Copilului, prima ediţie a Jocurilor Olimpitice, în zona Gării din Orăşelul Copiilor, urmând ca probele să se desfăşoare pe grupe de vârste. Cele mai dificile încercări pentru olimpitici vor fi: "ţine de scaun", "trage de funie", "găseşte jucăria", "doi într-un tricou - proba de ştafetă", "ţine baloanele-n joc", "slalom cu mingea", "cu rolele printre obstacole". Festivitatea de premiere a olimpiticilor va avea loc în aplauzele publicului după fiecare probă în parte. Câştigatorii vor fi medaliaţi cu jucării de pluş de "aur, argint şi platină". La Jocurile Olimpitice nimeni nu pierde, toţi copiii vor primi câte o figurină din baloane modelabile şi o sesiune de face painting.

Un alt concert la care copiii pot asista de ziua lor este cel al formaţiei LaLa Band, de sâmbătă, de la Arenele Romane.

Rotonda din Parcul Lumea Copiilor va găzdui "Festivalul Îngheţatei", un târg al dulciurilor şi jucăriilor, jocuri, ateliere de creaţie, numere de magie, concursuri de dans, de desen pe asfalt, în cadrul cărora micuţii îşi vor putea demonstra creativitatea, dar şi îndemânarea. Competiţia care va atrage cel mai mult atenţia şi va stârni cele mai multe ambiţii va fi cu siguranţă Miss 1 Iunie, o provocare lansată de primarul Cristian Popescu - Piedone celor mai tinere dintre locuitoarele sectorului 4.

Parcul Tineretului va fi gazda celui mai mare eveniment dedicat interacţiunii copil - părinte "Academia de joacă", organizat de Asociaţia Nonguvernamentală "Construieşte viitorul" şi Primăria Municipiului Bucureşti - Direcţia Cultură, Invăţământ, Turism. Dubla campioană mondială la gimnastică Corina Ungureanu va da "deşteptarea" şi va face încălzirea alături copiii şi părinţi prezenţi la eveniment. Organizatorii au pregătit numeroase numere artistice precum teatru educativ, teatru terapeutic alături de copiii de la Şcoala de Teatru "Corifeu", muzică si dans, jocuri-concursuri, jocuri de familie, face painting altfel, experimente distractive, numere de circ, artă sportivă, clovni şi multe premii şi surpize. Nu vor lipsi atelierele de parenting moderate de psihologi de la şcolile din Bucureşti.

Activităţi educativ - preventive pentru copii vor avea loc în Parcul Sebastian din sectorul 5 al Capitalei, acestea fiind organizate în colaborare cu Brigada Rutieră Bucureşti, Primăria sectorului 5, Poliţia Locală a sectorului 5 şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. La acţiune vor avea loc concursuri, va fi prezentată o parte a logisticii instituţiilor implicate, materiale şi tematică educativ-preventivă în domeniul rutier, în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile şi nu numai, adresate copiilor de vârstă preşcolară. Totodată, micii participanţi vor primi sfaturi, recomandări, materiale promoţionale, cadouri şi multe dulciuri chiar de la poliţiştii bucureşteni.

"Sărbătoare de Ziua Copilului în Piaţa Pipera", un eveniment care se va desfăşura în weekendul 1-2 iunie, între orele 11.00 - 18.00, îmbină partea de distracţie cu cea de educaţie interactivă. Copiii le vor putea cunoşte pe Minnie şi prinţesa Bell, dar se vor putea bucura şi de un teatru de păpuşi. Apoi, actorii de la Casa cu Clovni îi vor provoca pe cei mici la concursuri cu premii, iar iluzionistul-şef al Tărâmului, Leon Magdan, le va arăta şi explica copiilor trucurile magice. De asemenea, în cele două zile va organizat un concurs de karaoke în aer liber.

Cu ocazia zilei dedicate copiilor de pretutindeni - 528 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, respectiv 44 de echipe de mini-baschetbalişti se vor întrece în 10 oraşe din ţară, pentru a câştiga Cupa "Telefonul Copilului", o competiţie cu semnificaţie specială, care îşi propune să promoveze în rândul celor mici sportul, spiritul competiţional şi respectarea drepturilor copilului.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne organizează, sâmbătă, un eveniment special pentru cei mici: Ziua Porţilor Deschise. Cei prezenţi vor avea ocazia să se familiarizeze cu specificul activităţilor principalelor structuri ale instituţiei - Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, Situaţii de Urgenţă, Direcţia Generală Anticorupţie, Academia de Poliţie, Inspectoratul General de Aviaţie - prin vizitarea standurilor expoziţionale amenajate cu acest prilej. Copii vor avea posibilitatea să viziteze cele mai reprezentative încăperi ale Ministerului Afacerilor Interne - Sala de Marmură, Sala de Colegiu, Sala de Briefing, Cabinetul ministrului, celebrul balcon al Revoluţiei din 1989 - şi le vor fi povestite momente istorice legate de acestea.

Evenimentele dedicate copiilor vor abunda şi în mall-urile din Capitală. Sâmbătă, începând cu ora 11.00, în zona Feeria a centrului comercial Băneasa Shopping City, Pamamai Toys organizează un eveniment special dedicat copiilor, pentru a sărbători cu multe jocuri, premii şi distracţie Ziua Copiilor. Organizatorii anunţă că la eveniment vor fi prezente şi două prinţese foarte îndrăgite de copii, Cenuşăreasa şi Albă ca Zăpada, astfel atmosfera devenind una de basm.

Tot cu ocazia zilei Copilului, Centrul Comercial Auchan Titan organizează Carnavalul Copilăriei, care debutează vineri, la ora 16.00. Programul include două ateliere conduse de artişti plastici şi actori, organizate special pentru a stimula imaginaţia şi creativitatea copiilor. Copii vor invăţa să modeleze în lut şi să confecţioneze jucării din lemn. De asemenea, prin participarea la concursurile organizate în cadrul atelierelor, aceştia pot câştiga premii instant, dar, mai ales, se pot înscrie în cursa pentru marele premiu, un weekend la mare cu familia. Ziua de 1 iunie este dedicată distracţiei, aşadar, începând cu ora 11.00, cântecele, dansul sportiv şi voia bună vor fi aduse de Contrapunct, Mondodance şi Trupa Deseo.

Centrul Comercial Colosseum sărbătoreşte 1 Iunie cu face painting, modelaj de baloane, parc gonflabil, dar şi un spectacol de dans şi cântece pentru copii. Punctul culminat al petrecerii va fi reprezentat de concertele susţinute de Connect-R şi Andreea Bălan.

Nu în ultimul rând, copiii până la 14 ani vor putea să decoleze cu balonul, la Vivantis Shopping Center, sâmbătă, între orele 16.00 şi 21.00, şi duminică, între orele 10.00 şi 15.00. Biletele pentru plimbarea cu balonul se obţin pe baza unui bon de cumpărături efectuate în centrul comercial, de 25 sau 50 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici