Video Brassó: megszólaltak a vészjelző szirénák, a tűzoltók egy menedékhely felé vették az irányt

Szerda reggel 10 óra 20 perc körül szólaltak meg a vészjelző szirénák Brassóban, az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) által kezdeményezett országos szintű gyakorlat keretében. A brassói katasztrófavédők (ISU) a város egyik menedékhelyéhez vonultak.

36 afișări


A Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője, Ciprian Sfreja azt mondta, a szerdai nap folyamán a megye több településén elindították „azt a mechanizmust, amely rendkívüli eseményekről tájékoztatja a hatóságokat, és hangjelzésekkel figyelmezteti az esetlegesen katasztrófa sújtotta településeken élőket”.

Brassó megyében 10 óra 20 perc körül szólaltak meg a szirénák, a katasztrófavédők pedig egy Brânduşelor utcai menedékhely felé vették az irányt, hogy elvégezzék a vészhelyzetben szükséges intézkedéseket.

Sfreja szerint ellenőrzik mind a hatóságok tájékoztatására szolgáló üzenetfluxusokat, mind a lakosság riasztását szolgáló szirénák működését.

Brassó megyében 211 sziréna van, 141 elektromos és 41 elektronikus. Ezeket helyben, egyenként, vagy központilag, a diszpécserszolgálatokról is be lehet kapcsolni katasztrófák vagy egyéb vészhelyzetek esetén.

„Az említett időszakban Brassó megye lakosai az alábbiak szerint hallják majd a vészjelzést: 5, egyenként 16 másodperces hangjelzés lesz, köztük 10 másodperces szünetekkel. 10 és 12 óra között. A műszaki jellegzetességek függvényében azokat az eszközöket is ellenőrizzük, amelyeken keresztül beszélt jelzést is adhatunk a lakosságnak. Kérünk mindenkit, őrizze meg a nyugalmát, és figyelje a katasztrófavédelem üzeneteit. A beszélt üzenetek alatt folyamatosan elhangzik majd az »EXERCIŢIU« (gyakorlat) szó” – magyarázta el a Brassó megyei ISU szóvivője.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) ezen a héten, április 18–21. között országszerte teszteli a tájékoztatási rendszert. Hírünk közreadásakor Bukarestben, illetve Argeş, Bacău, Botoşani, Brassó, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu és Iaşi megyében zajlik a katasztrófavédelmi gyakorlat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici