"Camioanele" PSD cu probe despre fraudarea alegerilor au încăput în doar două cutii

Epopeea "camioanelor" care "curg valuri-valuri" către sediul PSD, din ţară şi din diaspora, încărcate cu probe privind fraudarea alegerilor, s-a dovedit, de fapt, o simplă povestioară, cu tâlc, bazată, de fapt, pe o metaforă de sorginte social-democrată, foarte dibaci aleasă.

162 afișări
Imaginea articolului "Camioanele" PSD cu probe despre fraudarea alegerilor au încăput în doar două cutii

"Camioanele" PSD cu probe despre fraudarea alegerilor au încăput în doar două cutii

Cutiile imense, de circa un metru cub capacitate, doldora cu procese verbale falsificate şi cărate, cu greu, de câte doi inşi bine făcuţi, au aprins imaginaţia jurnaliştilor prezenţi, miercuri, la sediul central al PSD, veniţi special pentru a le vedea, pipăi, măsura, filma şi arăta opinei publice, spre buna informare a acesteia.

Din păcate, "naivii" jurnalişti nu au avut parte, deşi au aşteptat, răbdători, toată ziua de miercuri, nici de cutii de genul celor amintite, dar nici de camioane din care să fie încărcare sau, după caz, descărcate în faţa ochilor sau a obiectivelor lor de filmat sau fotografiat.

Deşi se putea intui că acele camioane care curg râuri-râuri către sediul central al PSD, încărcate cu dovezi prin care să se ateste fraudarea alegerilor, aveau la bază o metaforă a vicepreşedintelui Liviu Dragnea, presa prezentă miecuri la sediul PSD a insistat să le vadă.

Insistenţa jurnaliştilor - care au înfruntat frigul şi ploia, stând afară şi chiar făcând înconjurul sediului din Kiseleff nr. 10, urmărind orice mişcare şi orice cutie "suspectă" de a transporta dovezile de fraudă - nu a fost însă răsplătită.

Astfel, spre după-amiază, un consilier a anunţat jurnaliştii că "ultimele" două cutii cu dovezi tocmai au plecat din sediul PSD spre Curtea Constituţională, stârnind stupoare în rândul ziariştilor care, deşi au încercat din răsputeri, nu au reuşit să vadă cutiile plecând, nici în maşini Sedan, nici în furgonete, nici în camioane.

Misterul a fost însă rezolvat de colegii jurnalişti care aşteptau, şi ei înfriguraţi, la Curtea Constituţională, pentru a filma şi fotografia camioanele cu dovezi, în caz că acestea ar fi trecut neobservate pe drumul către Curte. Surpriza a fost totală. Deşi Curtea a primit miercuri probele fraudării alegerilor din partea PSD, nimeni nu a văzut niciun camion.

Concluzia nu poate fi decât una singură şi exclude metaforele: camioanele cu dovezi au fost, ele însele, încărcate în două cutii - una mare şi una mică. Faptul că au şi încăput nu mai miră pe nimeni.

(Material realizat de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici