Volume de Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Aurora Liiceanu, în topul vânzărilor la Bookfest

Volume semnate de Mircea Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Aurora Liiceanu, alături de mulţi alţi autori români, dar şi străini, s-au numărat printre cel mai bine vândute în topurile editurilor participante la ediţia din 2011 a Salonului de carte Bookfest (25 - 29 mai) din Bucureşti.

775 afişări

Imaginea articolului Volume de Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Aurora Liiceanu, în topul vânzărilor la Bookfest

Volume de Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Aurora Liiceanu, în topul vânzărilor la Bookfest (Imagine: Razvan Chirita/Mediafaxo Foto)

Potrivit lui Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilordin România, care organizează Salonul internaţional de carteBookfest, anul acesta au fost "probabil" mai mulţi vizitatori decâtla ediţia precedentă a evenimentului, care au şi cumpărat mai multevolume. El nu a oferit însă nişte date precise privind numărulvizitatorilor. Pe de altă parte, încasările ar fi fost cuaproximativ 5 - 10% mai mici, din ce au raportat editurile, adeclarat pentru MEDIAFAX Arsene, adăugând că au existat multepromoţii.

Reprezentanţii editurilor, contactaţi de MEDIAFAX, nu au avuttoţi aceeaşi impresie în urma acestei ediţii a salonului. PentruHumanitas, a fost o ediţie mai bună decât anul trecut, iarreprezentanţii Editurii Trei au declarat că au avut încasări cu 15%mai mari. Alte edituri au estimat, însă, că au avut într-adevărvânzări mai mici ca valoare, în jurul procentului comunicat şi deArsene.

Reprezentanţii Polirom au precizat că au avut încasări totale de370.000 de lei, cei de la Humanitas au estimat vânzările la circa300.000 de lei, iar Nemira - peste 163.000 de lei.

La Humanitas, cel mai bine vândute volume aufost "Zen. Jurnal 2004-2010" de Mircea Cărtărescu, "Desprefrumuseţea uitată a vieţii" de Andrei Pleşu, "Călătorie în România"de Sir Sacheverrell Sitwell, "Lumea ca ziar. A patra putere:Caragiale" de Ioana Pârvulescu şi "Itinerariile unei vieţi: E.M.Cioran. Apocalipsa după Cioran" de Gabriel Liiceanu.

În topul vânzărilor la Humanitas Fiction se regăsesc volumele:"Ultima ispita a lui Hristos" de Nikos Kazantzakis, "Omul este unmare fazan pe lume" de Herta Muller, "Scene de viaţa campestră" deAmos Oz, "Accidentul" de Ismail Kadare şi "Opera poetică" deFernando Pessoa.

În ceea ce priveşte Humanitas Multimedia, cele mai vândute aufost audiobook-urile "La ţigănci", de Mircea Eliade, în lectura luiVictor Rebengiuc, "Ce ne facem cu calul negru", de GabrielLiiceanu, în lectura autorului, "Sub pecetea tainei", de MateiuCaragiale, în lectura lui Marcel Iureş, "Plugarul şi moartea", deJohannes von Tepl, în lectura lui Andrei Pleşu şi "Jurnalul dinjurnale", de Monica Lovinescu, în lectura Irinei Petrescu.

Pe de altă parte, cel mai vândut autor al editurii Humanitas afost Neagu Djuvara, iar pentru Humanitas Fiction - Amos Oz.

Pe primul loc în topul vânzărilor la Polirom se aflăcartea Mihaelei Rădulescu "Întreabă-mă orice", urmată de"Viaţa nu-i croită după calapod" de Aurora Liiceanu, "1Q84" deHaruki Murakami (2 volume), "Harta şi teritoriul" de MichelHouellebecq şi "Dictatura lui Nicolae Ceauşescu (1965-1989). GeniulCarpaţilor" de Adam Burakowski.

La Cartea Românească, cele mai vândute volume au fost "Teme" deNicolae Manolescu, "Poker" de Bogdan Coşa, "Medgidia, oraşul deapoi" de Cristian Teodorescu, "Viaţa lui Kostas Venetis" deOctavian Soviany şi "Berlinul meu e un monolog" de Nora Iuga.

Potrivit reprezentanţilor editurii Curtea Veche, cel mai binevândut autor la Bookfest a fost Gary Chapman, iar volumul acestuia"Cele cinci limbaje ale iubirii", ediţia pentru bărbaţi, a fost peprimul loc în topul celor mai vândute cărţi, urmat de "Cartearegală de bucate" a Principesei Margareta, "Lebăda neagră" deNassim Nicholas Taleb, "Manual de NLP" de Joseph O'Connor şi"Generaţia P" de Victor Pelevin.

La Nemira, pe primul loc în topul vânzărilor s-a situat "UrzealaTronurilor" de George RR Martin (ediţie hard cover), vândută în 720exemplare, urmată de "Apocalipsa" de Stephen King (ediţie hardcover) - 540 exemplare, "Alchimistul neutronic" de Peter F.Hamilton - 450 exemplare, "Puls" de Julian Barnes - 320 exemplare -şi "Vecerniile siciliene" - 310 exemplare.

Cel mai bine vândut autor la Nemira a fost George RR Martin, cu"Urzeala tronurilor" şi alte şase titluri.

De cealaltă parte, cel mai bine vândut autor publicat la Rao afost Agatha Christie, care s-a situat însă pe locul al cincilea întopul cărţilor. Cel mai bine vândut volum a fost "Fereşte-mă,Doamne, de prieteni", de Larry Watts, în circa 500 - 600 deexemplare, urmat de "N-am venit să ţin un discurs", de GabrielGarcia Marquez, şi "Theodore Boone, puştiul avocat", de JohnGrisham.

Topul celor mai bine vândute titluri la edituraALL se prezintă astfel: "Ce-aş fi eu fără tine?", deGuillaume Musso, "Nepovestitele trăiri ale templierilor români", deAdrian Voicu, "Enciclopedia Gale a fenomenelor neobişnuite şiinexplicabile", de Brad E. Steiger şi Sherry Hansen Steiger,"Istoria românilor", de Constantin C. Giurescu, şi "Oksa Pollock.Tarâmul invizibil (vol. 1)", de Anne Plichota şi Cendrine Wolf.

Totodată, cel mai bine vândute volume la Corint au fost "Statelelumii contemporane", de Şerban Dragomirescu şi Radu Săgeată,"Dicţionar de mitologie greco-romană", coordonatori Zoe Petre,Alexandra Litu, Cătălin Pavel, şi "Plante şi hrană pentrusănătate", de Jethro Kloss, în timp ce editura Leda a vândut celmai bine volumele "Impecabil, vol. 2" din seria "MicuţeleMincinoase" de Sara Shepard, "Flashforward" de Robert Sawyer,"Vremea ingerului, cartea intai" din seria "Cântecele serafimului"de Anne Rice, şi "Război şi pace" de Lev Tolstoi (traducere nouă).De asemenea, la Corint Junior cele mai vândute volume au fost"Captiva, vol. 2" din serial "Cercul secret", de L. J. Smith,"Vocile sălbăticiei" (carte cu sunete şi imagini 3D), "Voci - vol.2" din seria "Cronicile ţinuturilor din Apus" de Ursula LeGuin.

Vânzările de anul acesta ale Grupului Editorial Trei au fost cu15% mai mari decât la ediţia Bookfest de anul trecut, au declaratpentru MEDIAFAX reprezentanţii editurii, fără a putea oferideocamdată cifre precise diferenţiate pe titluri. Topul celor maivândute cărţi la editura Trei este format din "Moartea unuidansator de tango", de Stelian Tănase (Editura Trei), "Alte camere,alte glasuri de ieri", de Alex. Leo Şerban (Editura Pandora M,Colecţia "Cercul Poeţilor Apăruţi), "Vindecarea bolilorincurabile", de Mikhail Tombak (Editura Lifestyle, Colecţia"Citeşte sănătos"), "Predicatorul", de Camilla Lackberg, (EdituraTREI, Colecţia Fiction Connection), şi "Eu sunt OK, tu eşti OK", deThomas A. Harris (Editura TREI, Colecţia Psihologia pentruToţi).

Potrivit reprezentaţilor editurii, surprizele târgului au fostcă în acest top pe poziţia a doua s-a situat un volum de poezii şifaptul că Editura Lifestyle (mai ales prin colecţiile noi, "Trebuiesă ştii" şi "Citeşte sănătos") a crescut mult şi a fost excelentprimită de public.

Cea de-a şasea ediţie a Târgului de Carte Bookfest aavut loc în perioada 25 - 29 mai, la complexul Romexpo dinCapitală.

Bookfest este un proiect iniţiat în anul 2006, de AsociaţiaEditorilor din România (AER), cu scopul de a pune la dispoziţiaeditorilor un cadru de expunere adecvat şi de a răspunde, înacelaşi timp, nevoii de informare a publicului iubitor de carte.Astfel, timp de cinci zile, într-o "casă a cărţii", se regăsescscriitori, editori, personalităţi ale culturii româneşti şiinternaţionale, jurnalişti şi cititori.

Asociaţia Editorilor din România a fost fondată în 1991 şi esteo asociaţie profesională a editorilor de carte din România, carereuneşte reprezentanţi din toate domeniile de interes cultural.Scopul Asociaţiei Editorilor din România îl constituiereprezentarea şi apărarea intereselor editorilor de carte dinRomânia în faţa instituţiilor legislative, a puterilor publice, aorganizaţiilor şi a asociaţiilor non-guvernamentale, a mareluipublic şi promovarea valorilor reale ale culturii şispiritualităţii româneşti prin participarea activă laredimensionarea raporturilor dintre actul de cultură şi publiculcăruia acesta îi este adresat. Printre editurile membre AER senumără Humanitas, Polirom, Curtea Veche.

(Material de Laura Mitran,laura.mitran@mediafax.ro)

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
BOOKFEST ,
VÂNZĂRI ,
TOP
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.