EXCLUSIV, Marius Tucă Show. V. Stan: Ce se întâmplă acum în România e o cruciadă pentru distrugerea libertăţilor individuale

  • V. Stan comentează cazul din 1905 din SUA, la care a făcut R. Arafat referire privind un drept fundamental absolut, Jacobson vs. Massachusetts, când un american a fost obligat să înghită un vaccin
  • V. Stan: Ce se întâmplă acum în România este o cruciadă pentru distrugerea ideii de libertate individuală, unii vor să îţi închidă gura cu o speţă care în America a dus la practici naziste
  • V. Stan spune că din raportul Curţii de Conturi reiese că Romwine&Coffee SRL nu se califica pentru achiziţionarea de măşti de protecţie anti-COVID
8508 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV, Marius Tucă Show. V. Stan: Ce se întâmplă acum în România e o cruciadă pentru distrugerea libertăţilor individuale

Analistul politic Valentin Stan şi jurnalistul Marius Tucă abordează mai multe subiecte în ediţia de luni seara, printre care curiosul caz al doctorului Gabriel Tatu, care susţine că Raed Arafat, după ce a fost invitat la Marius Tucă Show, a distribuit pe Facebook o postare de-a lui Gabriel Tatu, despre purtarea măştii. Valentin Stan demonstrează că acea postare nu a fost distribuită, ci scrisă ca o postare care părea a lui Raed Arafat.

Cei doi difuzează mai multe video-uri şi clipuri audio cu:

  • Traian Băsescu, elev de şcoală militară, care spune că nu ştia că cei de la CI (n.r. Contraspionaj) reprezintă Securitatea,
  • Mircea Geoană, care spune că a dat concurs pentru postul de la NATO şi a câştigat,
  • Ludovic Orban care o dată motivează, la prelungirea stării de alertă, că românii sunt obligaţi să poarte mască şi în aer liber în zonele aglomerate, iar apoi spune că alegătorii nu trebuie neapărat să poarte mască atunci când discută cu candidaţii, doar aceştia din urmă au obligaţia să poarte masca.

De asemenea, cei doi comentează şi cazul Jacobson vs. Massachusetts, la care a făcut referire Raed Arafat, "care desfiinţează ideea de drept fundamental absolut".

"În 1927, Curtea Supremă a SUA a validat o lege a Virginiei, care autoriza sterilizarea persoanelor cu afecţiuni psihice. Toate aceste formulări sunt profund ofensatoare şi de neuzitat în 2020. Atenţie, sterilizare involuntară în instituţiile statului. (...) Curtea a constatat că legea a servit sănătăţii publice şi bunăstării, deoarece cei cu probleme mentale ar produce urmaşi degeneraţi, criminali care sapă puterea statului. (...) Principiul care susţine vaccinarea obligatorie este suficient pentru a susţine tăierea trompelor uterine. Trei generaţii de imbecili sunt suficiente! E din Curtea Supremă! (...) Jacobson a fost citat ca suport pentru principiul general că bunăstarea publică a fost suficient pentru a justifica sterilizarea involuntară. Decizia a extins puterea poliţiei de la impunerea unei pedepse pecuniare pentru refuzul vaccinării la forţarea intervenţiei chirurgicale asupra unei tinere femei împotriva voinţei sale şi privarea acesteia de capacitatea de a avea copii. Curtea nu a cerut statului să demonstreze că sterilizarea este necesară şi nu arbitrară sau opresivă. Acest lucru sugerează că această Curte nu a considerat că Jacobson a impus vreun standard de necesitate sau de rezonabilitate, matrial care să împiedice ceea ce astăzi ar fi considerat un atac de neapărat. Curtea nici măcar nu a considerat că Carrie Buck ar avea dreptul la libertate personală. Cu validarea Curţii, referitor la legile de sterilizare involuntară, mai mult de 60 de mii de americani, majoritatea femei sărace, au fost sterilizate până în 1978. Cu validarea lui Jacobson. Asta e speţa din 1905 cu care se înveleşte Raed Arafat", explică Valentin Stan.

Acesta subliniază că ceea ce se întâmplă acum în România, când Raed Arafat face referire la practici naziste, este " o cruciadă pentru distrugerea libertăţilor individuale".

"Nu discutăm povestea că trebuie să ne ferim de Covid. Discutăm despre intenţia unor derbedei, întemeiaţi pe puterea Securităţii, de a-ţi închide gura. Vorbim despre ceea ce înseamnă un sistem opresiv care încearcă să-ţi culeagă surse de informare în zone pretins democratice, fără să îţi dea datele de identificare a speţei.  Ca să hăpăi ca prostul că în 1905 a zis Curtea Supremă din America să te vaccinezi. Speţă care în America a dus la practici naziste", menţionează Stan.

Spre finalul emisiunii, analistul politic aduce în discuţie raportul Curţii de Conturi privind contractul atribuit firmei Romwine&Coffee SRL, care a vândut Guvernului măşti de 56 de milioane de lei.

În raport apare faptul că Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) ar fi trebuit să declare inacceptabilă oferta prezentata de SC Romwine&Coffee SRL pentru achiziţionarea de măşti de protectie tip FFP2 şi FFP3, pentru că "nu a depus Certificatul constatator emis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului odată cu depunerea ofertei, condiţie de respingere a acesteia."

Tot în raportul Curţii de Conturi apare faptul că Romwine&Coffee nu se califica prin activităţi autorizate să vândă Guvernului României 1,75 milioane de măşti de protecţie în valoare de 56 de milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici