Video Ce fac artiştii în perioada epidemiei. Marius Tucă, dialog savuros cu Marius Manole şi Rodica Mandache. „M-am întâlnit cu Horaţiu Mălăele în scara blocului, era cu mască, căciulă. Nici ochelarii nu i se mai vedeau”

O ediţie specială ”Marius Tucă Show” a avut loc duminică 22 martie, în timpul epidemiei de coronavirus, iar invitaţi au fost actorii Marius Manole şi Rodica Mandache.

2891 afișări
Marius Tucă îl are în platou pe actorul Marius Manole, iar cei doi vorbesc prin Skype cu actriţa Rodica Mandache. Dialogul savuros purtat de cei trei, în condiţiile epidemiei, când teatrele s-au închis, iar actorii nu mai joacă pe scenă:
 
Marius Manole: N-am vazut-o pe doamna Mandache de 2 saptamani.
 
Rodica Mandache: Stau acasa. Ma spal de 15 ori pe maini. Traiesc o perioada foarte blanda si foarte frumoasa. Mi se pare ca lumea se aseaza, e o sansa care li se da. E foarte profund ce spun eu
 
Marius Manole: Am intrat in concediu la Teatrul National. Actorii independenti sunt cei mai loviti. Practic, li s-a terminat totul. Platile nu se amană, chiriile nu se amană. N-au niciun venit. S-au anulat toate spectacolele independente. Noi am facut o campanie pe repede inainte, am facut o platforma, Actorul Independent, este o platforma virtuala unde incercam sa vindem bilete.
 
Marius Manole: Cititi in perioada asta?
 
Rodica Mandache: Eu tot desteapta sunt.
 
Tuca: Contacte ati avut in perioada asta?
 
Marius Manole: Doar prin telefon. Nu prea am interactionat. Iesim cu cainele in zona noastra. Alte contacte nu am avut in aceasta perioada. La mine se atrofiaza muschii corpului, acum eu sunt in masura in care abia pot sa ridic o cescuta in mana

Tuca: Nu stiu daca Marius Manole facea o ironie cand spunea ca ati scris sute de pagini?
 
Rodica Mandache: De ce sa emit o minciuna? El m-a intrebat. Cand vb spun orice lucru care nu se spune in afara.
 
Manole: N-am stiut ca este un secret. Doamna Rodica, sa stiti ca umbla zvonul prin interpusi ca dumneavoastra la sfarsitul acestei crize de coronavirus, care va dura o luna, poate doua, poate cinci, veti lansa o carte si toata lumea este dornica sa puna mana pe aceast manuscris
 
Rodica Mandache : Profit de izolare si m-am apucat sa scriu. Nu scriu despre viata mea. De fiecare data, cred ca nu numai eu, dar nu in orice caz asa reactionez. Din cauza fricii ca nu mai are nimeni nevoie de mine, m-am apucat sa scriu. Scriu ceva inceput demult. Acum am scris foarte multe pagini. In afara de tine nu stie nimeni. Cred ca tot ce s-a intamplat trebuie privit intr-un fel metafizic, cosmic. Adica sa crezi in Dumnezeu. Sunt intr-o noua perioada a vietii mele.
 
Manole :Dumneavoastra mintiti pentru ca nu ati iesit din casa si nu aveti o privire de ansamblu
 
Mandache: Dar tu ai iesit din casa?

Manole: Doamna Rodica eu am mai iesit, prin interpusi, dar am mai iesit.
 
Mandache: Eu acum traiesc o „il tempo prezioso di donne mature”, adica timpul pretios al femeilor mature. 
 
Manole: Deci ce spuneti dumneavoastra este ca traiam un Armagedon noi aici, adica cu Bruce Willis, eu asta zic? Si eu si Rodica Mandache am primit cartea Tehomir scrisa de Horatiu Malaele. Uita ca in situatia asta de criza se scriu carti.
 
Rodica: Horatiu Mălăele mi-a spus ca vine sa imi aduca ultima lui carte. M-am intalnit cu Horatiu Mălăele în scara blocului să imi dea noua lui carte, era echipat cu masca,  cu manusi. Cand suna acum un telefon ai valoarea omului de dincolo, care suna. D-l Horatiu era cu masca, caciula, purta brau pe el. Nici ochelarii nu se mai vedeau. Eu i-am spus: Vai Hotatiu ce bine ca m-ai sunat. Pe care prost sa il trimit eu la farmacie? Si mi-a zis ca de câte ori imi vine ideea asta cu prostul sa il sun.
 
Tuca: Ati avut contact fizic cu el?

Rodica: Nu n-am avut. Am vrut sa ne fotografiem, dar nu s-a putut. Cred ca si farmacia deschide cand il vede pe Horatiu Malaele (..) Rugati-va sa traim pana de Pasti.
 
Tuca: Acum, de Pasti, luam lumina de pe net. Eu seman cu mama mea ca doua picaturi de dezinfectant. Acum e provocare sa iti dai poze de cand erai tanar. Raspund de cand ma stiu la provocari.
 
 
 
Marius Tucă, Rodica Mandache şi Marius Manole vor discuta despre condiţia actorului în vremea coronavirusului.
 
 
Ce fac actorii dacă teatrele s-au închis?
Cum decurge ziua unui actor în vremea coronavirusului?
Cum sunt sprijiniţi financiar actorii de către stat?
Există diferenţe teatrele publice şi cele private?
Se pot transmite piese de teatru online?
Ar putea renaşte teatrul radiofonic şi cel TV?
Ce alte oportunităţi poate genera această criză pentru actori?
Care sunt cele mai importante pierderi ale actorilor odată cu închiderea teatrelor? Ce roluri au ratat?
 
 
Sunt doar câteva din întrebările la care vor răspunde Rodica Mandache şi Marius Manole, începând cu ora 17.00, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici