Ion Cristoiu a comentat subiectul „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”: O diversiune şi o tentativă de puci în PSD

”Marius Tucă Show”, miercuri, 29 aprilie, după ora 18.00. Invitat a fost jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu.

7926 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu a comentat subiectul „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”: O diversiune şi o tentativă de puci în PSD

Ion Cristoiu, exclusiv la „Marius Tucă Show”

Ion Cristoiu a ironizat faptul că un proiect care trece tacit pe 25 martie, după o lună, pe 23 aprilie este trecut la Senat, iar ştirea apare abia aseară pe 28 aprilie. „E o diversiune”, a comentat Cristoiu după discursul lui Iohannis legat de proiectul de lege privind Ţinutul Secuiesc respins astăzi în procedură de urgenţă în Senat. Potrivit acestuia, în fiecare an, aceiaşi parlamentari UDMR iniţiază proiectul de autonomie şi este respins, deci nu era un pericol, cu atât mai mult cu cât urma să fie respins. 

El crede că discursul lui Iohannis a fost o diversiune ca să se abată atenţia de la criza medicală, dar şi o tentativă de puci în PSD pentru înlocuirea lui Ciolacu. „O scenetă proastă de cămin cultural”, a apreciat Cristoiu prestaţia lui Iohannis în care i s-a adresat în maghiară lui Ciolacu şi a sugerat că s-a înţeles cu Viktor Orban pentru a da „ungurilor Ardealul”.

 

Dialog Tucă-Cristoiu:

Tucă: Ciuma rosie (PSD -n.n) ce a făcut pana pe 25 martie?

I. Cristoiu: Ciolacu a spus textual ca a fost o neglijenta si ca nu i-a dat atentie pentru ca nu a fost o lege serioasa.

Tucă: N-am auzit asa ceva. Eu am crezut ca au intrat extraterestrii pe site-ul presedintelui.

Cristoiu: Daca o stire a aparut brusc pe site-uri si avand in vedere acea campanie de mesaje eu cred ca am avut de a face cu o diversiune. Domnul Iohannis nu are nimic de castigat electoral. Conferinta de aseara a fost dezastruoasa.

Despre discursul de astăzi al lui Iohannis

Cristoiu: Eu nu am pomenit moment mai penibil in istoria presei. E un lucru politic. A venit grabit sa nu uite textul.

(după conferinţa de presă de marţi a prreşedintelui) Cristoiu: Mult a vorbit.

Tucă: Discursul arata ca din 15 mai nu se intampla nimic.

Cristoiu: Sunt de acord. Am discutat cu comnul Ciolacu situatia juridica a Romaniei dupa 15 mai. Daca nu se prelungeste starea de urgenta, presedintele e out. Presedintele a fost un fel de Ceausescu 2 în aceasta perioada. Pentru ca fortand o lege a condus tara prin decrete. Masurile de dupa data de 15: sau nicio interdictie nu mai e valabila sau se pastreaza anumite interdictii. Daca presedintele nu mai poate da decret acestea se fac prin ordonante de urgenta care trebuie aprobate de Parlament. Dansul ne-a anuntat niste masuri cu care el nu are nicio legatura.

Tucă: Un nou decret va ajunge in Parlament si de data asta nu va mai fi votat.

Cristoiu: Cu o saptamana inainte de a decide vor incepe trompetei diviziei presa. S-a terminat.

Tucă: Ciolacu a dat votul pentru prelungirea starii de urgenta. Stiti ce au voie sa faca romanii din 15 mai? Prostitutie. Stiti ce mai poata sa faca? Sa se plimbe cu masina prin oras. Dar care este libertatea?

Cristoiu: Cred ca amandoi am intrat intr-o capcana. Intrebati-va. In clientela politica a PNL cati sunt proprietari de hoteluri? Proprietarii de restaurante nu sunt in clientela lor.

Tucă: Ei vor muta varful epidemiei dupa 15 mai ca sa poata sa prelungeasca starea de urgenta. De ce vor sa prelungeasca starea de urgenta?

Cristoiu: 1. Se poate fura pe rupte in toata perioada asta. 2. Se poate guverna fara nicio problema.3.  Poti sa rezolvi anticipatele. 4. Te scalzi in fiecare zi in spatiul mediatic. Daca nu e stare de urgenta conferinta de presa a lui Iohannis nu se uita nimeni. Noi suntem de vina pentru ca poporul asta daca vrei sa il pui cu botul pe labe inventezi un pericol.

Despre discursul de azi al lui Iohannis

Cristoiu: E de plans. Il stim de 6 ani pe de rost. Ce l-a apucat? Nu il prinde. E o prostie, e un delir. La un moment dat a aparut cu masca. E ca si cum a aparut Ceausescu. Ce a fost astazi a fost sceneta.

Tucă: Cum mai pleaca aia la sparanghel daca nu o sa mai fie stare de urgenta?

Cristoiu: Prin ordonanta de urgenta. V-am mai spus. Ii credem prea destepti. Sunt prosti. Dupa ce nu mai sunt presedinti si premieri descoperim cat de neghiobi erau.

Tucă: Cum mai pleaca aia la sparanghel daca nu o sa mai fie stare de urgenta?

Cristoiu: Prin ordonanta de urgenta. V-am mai spus. Ii credem prea destepti. Sunt prosti. Dupa ce nu mai sunt presedinti si premieri descoperim cat de neghiobi erau.

Tucă: Iohannis a declarat ca o scoala din Franta a fost deschisa si nu a mers bine, ministerul Francez nu a confirmat aceasta poveste. Este un fake-news. Situl prezidentiei trebuie inchis.

Ciolacu nu va fi niciodata presedintele PSD si va fi dat jos foarte repede. Cîtu cu PSD face cu totul si cu totul altceva în loc sa se ocupe sa faca un Guvern de Uniune Nationala.

Tucă: Cum vedeti ce se intampla in Parlament la Presedentie, cu Romania?

Cristoiu: Principala concluzie la ora actuala judecand dupa trafic in capul romanilor nu mai exista pandemie, poate sa vina orice organizatie de stat ca nu ii mai convinge.

Si daca ar fi un milion de morti romani inu ar crede ca este pandemie, romanilor nu le mai este frica. Franta a avut mai multe victime decat noi si acum deschis teatrele.


 

O analiză completă a celor mai recente şi importante evenimente din ţara noastră, cu Ion Cristoiu şi Marius Tucă, după ora 18.00, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici