VIDEO: Alexandru Rafila, despre eficienţa alcoolului sanitar: „Spirtul are un efect dezinfectant”

Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, spune că spirtul sanitar este dezinfectant şi este recomandat pentru a fi folosit pe suprafeţe.

19293 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Alexandru Rafila, despre eficienţa alcoolului sanitar: „Spirtul are un efect dezinfectant”

Sursa foto: Profimedia

După ce Dr. Streinu Cercel, şeful Spitalului „Matei Balş” a declarat că spirtul medicinal nu este bun pentru a fi folosit pe mâini pentru protejarea de noul coronavirus, Alexandru Rafila susţine că alcoolul sanitar este dezinfectant poate fi folosit în special pentru suprafeţe.

„Alcoolul sanitar e dezinfectat. El e folosit pentru dezinfecţia unor suprafeţe. Nu putem să spunem că nu are niciun efect, pentru că spirtul are un efect dezinfectat. Concentraţia optimă e 70%. Utilizarea lui ca antiseptic nu prea mai e recomandată. În primul rând nu are timp de contact pe tegumente. Atunci preferăm să folosim un gel care conţine acelaşi lucru, alcool etanol în aceeaşi concentraţie, 70%. El pătrunde în profunzime şi nu distruge tegumentul.

Atunci se recomandă utilizarea acestor dezinfectanţi, tot pe bază de alcool. Iar suprafeţele, sigur putem folosi şi spirt, se folosesc dezinfectaţi pe bază de clor. O soluţie diluată corespunzător e suficientă pentru inactivarea oricărui microorganism care e patogen, inclusiv pentru curăţarea acestui coronavirus”, a explicat Rafila în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici