Aerul polar aşteptat şi în România face ravagii în nordul Europei. Suedia, paralizată de îngheţ: temperaturi de -43 de grade

  • Cel puţin 4.000 case sunt fără curent.
  • Sute de maşini blocate de zăpadă.
  • Armata îi ajută pe şoferi cu apă şi cu mâncare.
13071 afișări
Imaginea articolului Aerul polar aşteptat şi în România face ravagii în nordul Europei. Suedia, paralizată de îngheţ: temperaturi de -43 de grade

Suedia trăieşte ca într-un iglu. Ieri a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în luna ianuarie în ultimii 25 de ani.

Frigul-record a fost înregistrat în Kvikkjokk-Årrenjarka, Laponia suedeză, unde mercurul a scăzut la -43,6 C, cea mai rece temperatură înregistrată în ţară în ianuarie din 1999, a raportat TT, agenţia suedeză de ştiri.

Sute de maşini au rămas blocate ore întregi pe drumul E22, dintre Hörby şi Kristianstad, în sudul ţării. Forţele armate suedeze au fost trimise să ajute şoferii şi ca să livreze alimente şi apă.

Potrivit Administraţiei Suedeze de Transport, drumul va fi blocat mai multe ore. Între timp, în oraşul Alvsbyn, 4.000 de case au rămas fără electricitate.

Vattensfall, compania suedeză de electricitate, transmite că este pregătită să repare defecţiunea, dar frigul puternic le îngreunează munca angajaţilor.

Aerul polar este aşteptat şi în România începând de luni, când ANM anunţă temperaturi de până -15 C.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici