Alertă METEO emisă de ANM. România, sub ploi torenţiale, grindină şi vijelii

  • Cea mai mare parte a ţării se află sub o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, până sâmbătă seara, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
  • Meteorologii anunţă ploi torenţiale, vijelii şi grindină.
  • În Bucureşti vor fi 21 de grade, dar şi vijelii, joi seara.
1550 afișări
Imaginea articolului Alertă METEO emisă de ANM. România, sub ploi torenţiale, grindină şi vijelii

Alertă METEO emisă de ANM

Informarea meteo este valabilă de joi ora 10.00 până sâmbătă, ora 21.00

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul şi local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a ţării.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25...35 l/mp.

METEO Bucureşti. Vremea în Capitală

Potrivit prognozei speciale emise pentru Bucureşti, joi cerul va avea înnorări temporare, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

În orele serii şi la începutul nopţii (13/14 mai) va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor putea depăşi 10 l/mp. Temperatura minimă va fi de 10...12 grade.

Vineri (14 mai), vremea va fi în general frumoasă şi normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...50 km/h, la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 23...24 de grade.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici