Alertă METEO: Cod portocaliu de ninsori în 12 judeţe. Avertizări ANM şi pentru restul ţării

  • Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ninsori valabil de luni ora 2:00 până miercuri la ora 10.00
  • Codul e valabil în 12 judeţe din Oltenia, Muntenia şi Banat
  • ANM a transmis şi două coduri galbene pentru restul ţării
29150 afișări
Imaginea articolului Alertă METEO: Cod portocaliu de ninsori în 12 judeţe. Avertizări ANM şi pentru restul ţării

Cod portocaliu de ninsori în 12 judeţe

În Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului şi Carpaţii Meridionali temporar va ninge abundent (30 - 50 l pe metru pătrat), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va sufla cu 40 - 50 km /h, iar în Carpaţii Meridionali, în judeţele Olt şi Teleorman, precum şi în sudul judeţelor Vâlcea şi Argeş rafalele vor ajunge la 60 - 70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Codul portocaliu va fi în vigoare de luni ora 2.00 până miercuri la ora 10.00, total sau parţial în judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman şi Braşov.

Duminică la ora 13.00 va intra în vigoare o atenţionare meteo valabilă până luni la ora 2:00, care anunţă ninsori moderate în zona Carpaţilor Orientali şi în Carpaţii Meridionali, dar şi strat de zăpadă nou depus consistent. Vântul va avea intensificări mai ales în zona înaltă cu viteze de 60 - 70 km/h.

În acelaşi timp, vor intra în vigoare două avertizări cod galben.

Prima avertizare cod galben începe luni la ora 2:00 şi expiră marţi la ora 22:00, anunţând în Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei intensificări ale vântului cu viteze de 55-75 km /h. Temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător şi ploaie, favorizând formarea poleiului.

Cea de-a doua avertizare cod galben va intră în vigoare tot luni la ora 2:00 şi va expira marţi la ora 22.00, anunţând în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni, precum şi în sudul Transilvaniei ninsori moderate cantitativ şi strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50 - 60 km/h, iar în zona înaltă montană rafalele vor depăşi 70 - 90 km/ h, viscolind ninsoarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici