ANM: Circulaţia aerului nu favorizează pătrunderea masei de aer cu praf saharian deasupra României

Circulaţia aerului nu favorizează pătrunderea masei de aer cu praf saharian deasupra României, a anunţat marţi Administraţia Naţională de Meteorologie.

359 afișări
Imaginea articolului ANM: Circulaţia aerului nu favorizează pătrunderea masei de aer cu praf saharian deasupra României

ANM: Circulaţia aerului nu favorizează pătrunderea masei de aer cu praf saharian deasupra României

„În perioada 9 aprilie ora 17 – 11 aprilie ora 18, circulaţia aerului deasupra continentului European nu va favoriza pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României”, a transmis ANM.

Conform meteorologilor, în perioada menţionată nu vor fi precipitaţii.

Un nor de praf din Sahara „excepţional de dens” ajunge în Europa. Avertismentul a venit luni de la Serviciul Copernicus de Monitorizare a Atmosferei (CAMS) al Uniunii Europene. Norul va reduce vizibilitatea şi va acoperi cu praf zonele exterioare, mai spun specialiştii.

Norul de praf este al treilea de acest tip care ajunge în Europa în ultimele săptămâni. Totuşi, este primul catalogat drept „excepţional de dens”, potrivit Sky News. Specialiştii spun că în unele zone vor fi depăşite limitele maxime privind calitatea aerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici