Avertizare METEO: averse torenţiale şi vijelii în sud-estul şi centrul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că joi vor fi averse torenţiale şi vijelii în 19 judeţe din sud-estul şi centrul ţării. Specialiştii au emis avertizare de tipul cod galben de instabilitate atmosferică.

6166 afișări
Imaginea articolului Avertizare METEO: averse torenţiale şi vijelii în sud-estul şi centrul ţării

Avertizare METEO: averse torenţiale şi vijelii în sud-estul şi centrul ţării

Avertizarea va intra în vigoare la ora 14.00 şi va fi valabilă până la ora 21.00. Sunt vizate zone din cea mai mare parte a Moldovei, din nordul Dobrogei, din estul Munteniei şi din zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului şi vijelii cu viteze de peste 55...70 km/h, descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp, precizează meteorologii.

Joi şi vineri, în România sunt în vigoare mai multe avertizări de vreme extremă. Astfel, în estul, sud-estul şi sudul ţării este cod galben de temperaturi ridicate şi disconfort termic, în timp ce în Banat, în nordul Moldovei şi în centrul Ardealului este cod portocaliu. De asemenea, meteorologii au emis o avertizare de tipul cod roşu de caniculă valabilă joi şi vineri în şase judeţe din nord-vestul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici