Cod galben de ninsori şi viscol în zona montană din mai multe judeţe

Vineri, până la la 14.00, este în vigoare o avertizare Cod galben de ninsori şi viscol în zonele de munte din mai multe judeţe.

321 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ninsori şi viscol în zona montană din mai multe judeţe

Cod galben de ninsori şi viscol în zona montană din mai multe judeţe

Potrivit ANM, sunt vizate zonele montane din judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Harghita, Neamţ, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara şi Alba.

Vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăşi 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

În Munţii Apuseni, în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii Orientali şi în judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Avetizarea Cod galben este în vigoare până vineri, la ora 14.00.

Până duminică la ora 10.00 este în vigoare o informare meteo. Conform acesteia, în nordul, centrul şi vestul ţării temporar vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, iar cantităţile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăşi local 20-30 l/mp şi izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă şi montană aferentă.

În prima parte a zilei de vineri vor fi precipitaţii mixte în Crişana şi pe alocuri în Banat şi sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureş şi local la munte, în Transilvania şi în nordul Moldovei va ninge şi se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri în zonele joase de relief precipitaţiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă şi sâmbătă , la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă.

Local se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici