Cod galben de vânt, polei şi ninsori în Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei. Temperaturile scad până la minus 20 de grade

  • Meteorologii au emis, duminică dimineaţa, o avertizare Cod galben de vânt, polei şi ninsori în Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei, valabilă până marţi dimineaţa.
  • În noaptea de marţi spre miercuri va fi ger în nord, centru şi est, cu minime termice de până la -20...-18 grade.
2658 afișări
Imaginea articolului Cod galben de vânt, polei şi ninsori în Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei. Temperaturile scad până la minus 20 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie arată că aria precipitaţiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia şi Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45...50 km/h.

ANM a emis o avertizare Cod galben pentru intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ şi viscol în Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei.

În intervalul menţionat, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local de peste 10...15 cm. În cursul nopţii de duminică spre luni (7/8 ianuarie) şi în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate redusă.

Meteorologii arată că la începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marţi vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 şi 0 grade, iar în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru şi est, cu minime termice de până la -20...-18 grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici