Cod portocaliu de viscol în Carpaţii Meridionali

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de viscol valabilă până joi după-amiaza în Carpaţii Meridionali.

216 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de viscol în Carpaţii Meridionali

Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.800 de metri în Carpaţii Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100-110 km/h şi va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

Avertizarea Cod portocaliul este valabilă de miercuri de la ora 23.00 până joi la ora 18.00.

Meteorologii spun că în zilele următoare vântul va continua să aibă unele intensificări la munte şi în sud-est, iar în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitaţii local însemnate cantitativ. În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi precipitaţii mixte.

ANM a emis şi o avertizare Cod galben de vânt şi precipitaţii, care intră în vigoare miercuri la ora 14.00 şi este valabilă până joi la ora 18.00.

Conform acesteia, în zona montană şi submontană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Argeş, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitaţii mixte şi se vor acumula cantităţi de precipitaţii în general de 25-40 l/mp.

La altitudini de peste 1800 m în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Apuseni, temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80-90 km/h şi va fi viscol.

În Dobrogea, local şi temporar, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 55-65 km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici