Cod portocaliu de viscol şi ninsoare în zonele montane înalte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenţionări cod portocaliu şi cod galben de viscol şi ninsoare în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, valabile sâmbătă şi duminică.

129 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de viscol şi ninsoare în zonele montane înalte

Cod portocaliu de viscol şi ninsoare în zonele montane înalte

Potrivit ANM, de sâmbătă, de la ora 14 până duminică, la ora 10, vor fi intensificări susţinute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

În această perioadă, local în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de 80...110 km/h, va ninge şi va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Zonele vizate sunt sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea şi bazinul vestic al Mării Negre.

În sudul Moldovei, estul Munteniei şi în Dobrogea vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale în general de 85...90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Totodată, de vineri, de la ora 20 până sâmbătă la ora 8, este în vigoare o atenţionare cod galben care vizează intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol la munte în zona Munţilor Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde va ninge local însemnat cantitativ (15...20 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă, iar mai ales în zona înaltă vor fi viteze de peste 60...70 km/h şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate scăzută.

În judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h.

De sâmbătă dimineaţa, de la ora 8.00 până duminică dimineaţa, la ora 10.00 este în vigoare un cod galben de precipitaţii, ninsori şi intensificări ale vântului în jumătatea estică a ţării şi la munte. Aici sunt prognozate precipitaţii însemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea şi în Muntenia vor fi ploi şi trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul şi sud-estul teritoriului cu viteze de 55...65 km/h. În Subcarpaţii Moldovei şi de Curbură, precum şi la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 60...80 km/h.

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul ţării şi la munte.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici