METEO. ANM a emis un Cod galben de ploi şi vânt până luni în Moldova, Banat şi Carpaţii Meridionali

Meteorologii au emis duminică avertizări Cod galben de ploi moderate cantitativ şi vânt, valabile în Moldova, Banat şi Carpaţii Meridionali, de duminică până luni.

2794 afișări
Imaginea articolului METEO. ANM a emis un Cod galben de ploi şi vânt până luni în Moldova, Banat şi Carpaţii Meridionali

METEO. ANM a emis un Cod galben de ploi şi vânt până luni în Moldova, Banat şi Carpaţii Meridionali

Potrivit ANM, de duminică, de la ora 10.00, până marţi, la ora 12.00, este în vigoare o informare meteorologică, valabilă în întreaga ţară.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni, când îndeosebi în vest, nord-vest, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp şi izolat 30-35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă.

De asemenea, vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 80 km/h, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40-60 km/h. Pe crestele montane şi, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Conform meteorologilor, de duminică, de la ora 16.00, până luni, la ora 12.00, este Cod galben în Carpaţii Meridionali, unde vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70-90 km/h, iar îndeosebi la peste 1800 m, rafalele vor depăşi 100-120 km/h, spulberând zăpadă. De asemenea, în Banat, rafale vor depăşi 55-65 de km/h şi izolat 70 km/h.

Tot sub atenţionare Cod galben va fi şi zona Moldovei de duminică, de la ora 12.00, până luni, la ora 20.00. În această zonă, temporar, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi burniţă, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord şi centru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici