METEO Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară

Hidrologii au emis luni avertizări Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor, Arad şi Sălaj.

268 afișări
Imaginea articolului METEO Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară

Astfel, o avertizare valabilă până luni la ora 22.00 vizează bazinul hidrografic Crişul Negru – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Poiana – amonte confluenţă cu râul Valea Roşie, din judeţul Bihor.

O altă avertizare, în vigoare până la ora 24.00, se referă la bazinul hidrografic Crişul Alb – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Valea de la Lazuri – amonte S.H. Ineu, în judeţul Arad.

O a treia avertizare, valabilă tot până la ora 24.00, vizează râuri din bazinul hidrografic Barcău – bazin amonte S.H. Nuşfalău şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Nuşfalău – amonte S.H. Sălard, din judeţele Sălaj şi Bihor.

În aceste zone, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici