METEO. Cod galben de viituri în 15 judeţe din ţară

Hidrologii au emis joi o avertizare Cod galben de viituri valabilă în 15 judeţe din ţară.

794 afișări
Imaginea articolului METEO. Cod galben de viituri în 15 judeţe din ţară

METEO. Cod galben de viituri în 15 judeţe din ţară

Având în vedere situaţia hidrometeorologică şi prognoza pentru următoarele 24 de ore, specialiştii INHGA anunţă intrarea în vigoare a Codului Galben, începând de joi, de la ora 13.00, până la miezul nopţii.

Astfel, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot depăşi cotele de atenţie pe anumite râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Timiş, Nera, Cerna, Jiu, Prahova, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea, în judeţele: Bihor, Cluj, Caraş Severin, Timiş, Gorj, Mehedinţi, Galaţi, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Vaslui, Tulcea şi Constanţa.

Atenţionarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale. Acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare între orele 16.00 – 22.00, pe unele râuri din judeţele Caraş Severin, Tulcea şi Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici