METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza ANM

Vremea se menţine rece în următoarele două sptămâni, iar temperaturile vor fi sub cele normale pentru această perioadă, potrivit prognozei anunţate de Admnistraţia Naţională de Meteorologie.

916 afișări
Imaginea articolului METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza ANM

METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza ANM

În Banat, vremea se va răci aşa încât valorile termice, în intervalul 7 - 9 aprilie, vor ajunge cu mult mai scăzute decât cele normale în prima decadă a lunii aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 7...10 grade şi ale minimelor nocturne de -3...0 grade. Încălzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14...16 grade şi ale temperaturiilor minime de 2...4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13...15 grade şi minime de 3...5 grade.

În intervalele 6-7 aprilie şi 12-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi în averse, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.

Şi în Crişana, vremea se va răci aşa încât valorile termice din intervalul 7 - 9 aprilie vor ajunge cu mult mai scăzute decât cele normale în prima decadă a lunii aprilie, cu medii ale maximelor diurne de 6...9 grade şi ale minimelor nocturne de -3...-1 grad. Încălzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 13...15 grade şi ale temperaturiilor minime de 2...3 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 12..14 grade şi minime de 3...4 grade.

În intervalele 6-7 aprilie şi 12-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi în averse, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.

Pe parcursul primei săptămâni, în Transilvania vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7 - 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4...6 grade şi ale minimelor nocturne de -5...-3 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 - 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 12...14 grade, iar ale temperaturiilor minime în jurul a 0 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante, vremea fiind în general răcoroasă şi astfel se vor înregistra, în medie, maxime de 11..13 grade şi minime de 1...3 grade.

În intervalele 6-7 aprilie şi 13-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi izolat mai însemnate cantitativ, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.

Şi în Maramureş, pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7 - 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4...7 grade şi ale minimelor nocturne de -4...-2 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 - 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 11...13 grade, iar ale temperaturilor minime de 0...2 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante, vremea fiind în general răcoroasă şi astfel se vor înregistra, în medie, maxime de 12..13 grade şi minime de 2...3 grade.

De asemenea, în intervalele 6-7 aprilie şi 12-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi izolat mai însemnate cantitativ, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.

În Moldova, în prima parte a săptămânii, vremea se va răci astfel că de la valori uşor sub cele medii multianuale la început (maxime de 12...14 grade şi minime în jurul a 0 grade), temperaturile vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 5...8 grade, în medie, la amiază şi -3...-2 grade, noaptea. În următorul interval, 10 -18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa uşor sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11...14 grade şi a celor minime de 1...3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi mai ridicată.

În Dobrogea, după trei zile cu valori termice uşor sub cele medii multianuale, caracterizate prin maxime de 11...13 grade şi minime de 3...5 grade, vremea se va răci astfel că temperaturile vor ajunge în intervalul 8-10 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 7...9 grade, în medie, la amiază şi 1...2 grade, noaptea. În următorul interval, 11 -18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11...12 grade şi a celor minime de 4...6 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor.

În Muntenia, după două zile ce vor fi caracterizate prin maxime, în medie, de 12...16 grade şi minime de 1...3 grade, vremea va deveni deosebit de rece în intervalul 7-9 aprilie, când media maximelor va scădea până în jurul a 9 grade, iar a minimelor va fi de -2...-1 grad. Încălzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14...16 grade şi ale temperaturiilor minime de 1...4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13...15 grade şi minime de 3...4 grade.

În intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe.

Şi în Oltenia, după două zile ce vor fi caracterizate prin maxime, în medie, de 11...14 grade şi minime de 0...3 grade, vremea va deveni deosebit de rece în intervalul 7-9 aprilie, când media maximelor va scădea până la 8...9 grade, iar a minimelor la -3...-2 grade. Încălzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14...16 grade şi ale temperaturiilor minime de 2...4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13...15 grade şi minime de 3...4 grade.

În intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici