METEO Harta României colorată în galben. Alerte de furtuni şi caniculă

Caniculă şi furtuni sunt anunţate de meteorologi. ANM a emis Coduri galbene de instabilitate atmosferică pentru miercuri şi caniculă pentru următoarele zile.

6061 afișări
Imaginea articolului METEO Harta României colorată în galben. Alerte de furtuni şi caniculă

METEO Harta României colorată în galben. Alerte de furtuni şi caniculă

Primul Cod galben va fi în vigoare miercuri între orele 12.00 şi 22.00.

În Moldova, local la munte, în Maramureş, Transilvania şi nordul Munteniei şi al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse şi în restul ţării.

Miercuri, joi şi vineri meteorologii anunţă, pentru regiunile vestice şi sudice, caniculă şi disconfort termic ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 şi 38 de grade, cu valori mai ridicate vineri (19 august), spre 39...40 de grade în vest şi sud-vest.

Minimele nu vor coborî sub 18...21 de grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici