Record în Spania: începutul lunii octombrie în Spania, cel mai cald din istorie

Începutul lunii octombrie în Spania a fost cel mai cald din toată istoria înregistrărilor meteorologice, potrivit Reuters.

208 afișări
Imaginea articolului Record în Spania: începutul lunii octombrie în Spania, cel mai cald din istorie

Anunţul a fost făcut luni de agenţia meteorologică a Spaniei, AEMET. Aceasta a transmis că aproape 40% din totalul staţiilor meteo înregistrează temperaturi maxime de peste 32 de grade Celsius.

„În cea mai mare parte a Peninsulei Iberice, temperaturile de la 1 octombrie au fost cuprinse între şapte şi 14 grade peste normal pentru această perioadă a anului", a declarat purtătorul de cuvânt al AEMET, Ruben del Campo.

Două oraşe din sud-centrul Spaniei, Badajoz şi Montoro, au înregistrat recordul de căldură pentru Spania continentală în luna octombrie cu 38 C, respectiv 38,2 C. Recordul anterior a fost de 37,5 C, înregistrat în staţiunea Marbella în octombrie 2014.

Staţia meteo din Parcul Retiro din Madrid, care are o vechime de peste un secol, a egalat recordul de 30 C stabilit în 1930.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici