România se topeşte la peste 30 de grade în următoarele două săptămâni. Vremea pe regiuni

În toate regiunile ţării, temperaturile vor trece de 30 de grade în următoarele două săptămâni, cu excepţia Dobrogei, pentru care meteorologii anunţă temperaturi maxime de până la 29 de grade, potrivit prognozei transmise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

1835 afișări
Imaginea articolului România se topeşte la peste 30 de grade în următoarele două săptămâni. Vremea pe regiuni

Banat

În prima săptămână din interval, temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere începând din data de 15 iunie. Media regională a maximelor va urca de la 25 de grade, spre 32 de grade, iar cea a minimelor de la 11 la 17 grade. În a doua jumătatea a intervalului, variaţiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale valorilor diurne de 32 - 33 de grade şi ale celor nocturne de 16 - 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi a intervalului şi după data de 17 iunie.

Crişana

Până în jurul datei de 19 iunie, cu uşoare variaţii, valorile termice vor avea o tendinţă de creştere. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 24 - 25 de grade, spre 32 de grade, iar cea a minimelor de la 10 la 16 grade. În restul intervalului, variaţiile de temperatură vor fi nesemnificative, mediile valorilor diurne se vor menţine la 31 - 32 de grade, iar ale celor nocturne în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie şi după 20 iunie.

Transilvania

Până în data de 20 iunie, cu uşoare variaţii, valorile termice vor avea o tendinţă de creştere. Media regională a maximelor va urca de la 23 - 24 de grade, spre 31 de grade, iar cea a minimelor de la 9 la 13 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de anticipaţie, variaţiile de temperatură vor fi nesemnificative, mediile valorilor diurne se vor menţine în jurul a 30 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 13 - 14 grade. Probabilitatea pentru averse se va menţine pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie şi după 20 iunie.

Maramureş

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor avea o tendinţă de creştere. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 23 - 24 de grade, spre 30 - 31 de grade, iar cea a minimelor de la 9 la 15 grade. În restul intervalului, variaţiile de temperatură vor fi nesemnificative, mediile valorilor diurne se vor menţine în jurul a 31 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 14 - 15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie şi după 20 iunie.

Moldova

Până în data de 20 iunie, valorile termice vor avea o tendinţă de creştere. Media regională a maximelor va urca de la 24 de grade, spre 32 - 33 de grade, iar cea a minimelor de la 12 la 17 grade. Ulterior, variaţiile de temperatură vor fi nesemnificative, mediile valorilor diurne se vor menţine în jurul a 32 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 16 - 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie şi după 21 iunie.

Dobrogea

Mai ales în prima săptămână din interval, valorile termice vor avea o tendinţă de creştere. Media regională a maximelor va urca de la 25 de grade, spre 28 - 29 de grade şi se va menţine la aceste valori până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni. Media minimelor va creşte de la 15 - 16 grade, până la 19 - 20 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în data de 14 iunie, în jurul datei de 17 iunie şi după 21 iunie.

Muntenia

Temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere după data de 15 iunie. Media regională a maximelor va creşte treptat de la valori de 25 - 26 de grade, spre valori de 32 - 33 de grade. Minimele termice vor avea o evoluţie similară, iar creşterea se va realiza de la medii de 13 - 14 grade, spre medii în jurul a 17 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în primele zile, în jurul datei de 17 iunie şi după 21 iunie.

Oltenia

Mai ales în prima săptămână a intervalului, valorile termice vor avea o tendinţă de creştere. Media regională a maximelor va urca de la 25 - 26 de grade, spre 32 - 33 de grade şi se va menţine la aceste valori până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni. Media minimelor va urca de la 13 grade, până la 16 - 17 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în primele zile, în jurul datei de 17 iunie şi după 22 iunie.

La munte

Până la mijlocul intervalului, valorile termice vor avea o tendinţă de uşoară creştere. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 14 de grade, spre 22 de grade, iar cea a minimelor de la 5 la 12 grade. În restul intervalului, vor fi doar variaţii termice uşoare, mediile valorilor diurne se vor menţine în jurul a 21 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 11 - 12 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în primele zile, în jurul datei de 17 iunie şi după 20 iunie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici