Vremea: Când scăpăm de ploi? Iată cum arată prognoza METEO

  • Începutul de vară vine cu ploi în majoritatea ţării.
  • Aproape toată ţara este sub avertizare cod galben, iar Dobrogea este sub cod portocaliu.
  • Codurile emise de ANM expiră în acestă seară la ora 21:00, dar vreme frumoasă nu va reveni prea repede.
3595 afișări
Imaginea articolului Vremea: Când scăpăm de ploi? Iată cum arată prognoza METEO

Vremea: Când scăpăm de ploi? Iată cum arată prognoză METEO

UPDATE O nouă avertizare emisă de ANM

Meteorologii au emis marţi o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, valabilă în Dobrogea şi în zona Carpaţilor Meridionali până miercuri la ora 10.00.

Tot până miercuri, la ora 10.00, sunt sub avertizare Cod galben sudul ţării, dar şi o parte din Transilvania şi Moldova.

Ştire iniţială

În perioada următoare valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în estul şi sud-estul teritoriului, dar şi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Ploile şi temperaturile scăzute vor continua până joi când vremea va da primele semne de revenire. Joi sunt aşteptate temperaturi maxime de 24 de grade în sudul ţării.

Marţi, 1 iunie, conform Administraţiei Nţionale de Meteorologie(ANM) vremea se va menţine în general instabilă şi răcoroasă, chiar rece pentru această dată în regiunile extracarpatice şi local în restul teritoriului. În jumătatea de est a ţării, precum şi la munte, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, se vor acumula cantităţi de apă local însemnate, iar vântul va avea intensificări.  Local în vest şi sud-vest şi pe arii mai restrânse în nord-vest, în special în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce pot avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat, posibil, grindină.

În masivele montane înalte, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 18 grade, uşor mai ridicate, spre 20…21 de grade, în vestul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 10 grade.   Vremea  Bucureşti va fi rece pentru începutul lunii iunie. Cerul va fi mai mult noros şi, temporar, va ploua. Vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 14…15 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

CITEŞTE AICI Cum va fi vremea în luna iunie? Cum arată prognoza meteo

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici