A cincea rundă de negocieri privind scutul antirachetă, marţi la Bucureşti

A cincea rundă de negocieri pe tema participării României la sistemul de apărare antirachetă are loc, marţi, la Bucureşti, discuţiile urmând să se axeze în continuare pe negocierea cadrului juridic, informează MAE.

27 afișări
Imaginea articolului A cincea rundă de negocieri privind scutul antirachetă, marţi la Bucureşti

A cincea rundă de negocieri privind scutul antirachetă, marţi la Bucureşti (Imagine: www.mda.mil)

Delegaţia română va fi condusă de secretarul de stat Bogdan Aurescu şi va avea o componenţă interinstituţională. Delegaţia SUA va fi condusă de Frank Rose, adjunctul asistentului Secretarului de stat pentru controlul armamentelor.

"Cele două delegaţii vor continua, pe fondul rezultatelor pozitive ale rundelor anterioare, negocierea cadrului juridic care va reglementa cooperarea bilaterală în domeniul apărării antirachetă", precizează MAE.

Aurescu şi Frank Rose vor avea de asemenea o întrevedere separată pentru discutarea aspectelor de securitate de interes comun.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, la 4 februarie 2010, invitaţia părţii americane, transmisă de Preşedintele SUA, Barack Obama, privind participarea României la dezvoltarea abordării adaptive în etape a sistemului de apărare antirachetă din Europa.

Noua abordare garantează acoperirea integrală a teritoriului României împotriva posibilelor ameninţări reprezentate de rachetele cu rază scurtă sau medie de acţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici