Acord preliminar în Consiliul UE privind plafonarea preţurilor produselor petroliere din Rusia

Statele Uniunii Europene au ajuns la un acord preliminar privind plafonarea preţurilor produselor petroliere provenind din Rusia, în cadrul acţiunilor de sancţionare a Moscovei din cauza invaziei militare în Ucraina.

190 afișări
Imaginea articolului Acord preliminar în Consiliul UE privind plafonarea preţurilor produselor petroliere din Rusia

Acord preliminar în Consiliul UE privind plafonarea preţurilor produselor petroliere din Rusia

"Ambasadorii statelor UE au aprobat astăzi limite asupra preţurilor produselor petroliere, înaintea adoptării finale de către Consiliul UE", a comunicat, într-un mesaj postat pe Twitter, Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene.

"Este un acord important în cadrul reacţiei continue a Uniunii Europene şi a partenerilor faţă de războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei", a subliniat Preşedinţia suedeză a Consiliului UE, fără a oferi detalii.

Comisia Europeană a propus, în cadrul unui acord cu Grupul G7, plafonarea preţurilor internaţionale de tranzacţionare a produselor petroliere provenind din Rusia. În decembrie 2022, Uniunea Europeană a aprobat plafonarea preţului petrolului exportat de Rusia.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a anunţat, la Kiev, că Uniunea Europeană intenţionează să aplice o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei până pe 24 februarie, când va fi marcat un an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici