Acuzaţii grave la adresa PSD în plenul Parlamentului European: Guvernul dumneavoastră nu se ridică la înălţimea Europei

Copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts, i-a transmis, marţi, Vioricăi Dăncilă, că guvernul pe care îl conduce nu se ridică la înălţimea Europei. El a afirmat că România merită „ceva mai bun”.

7038 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii grave la adresa PSD în plenul Parlamentului European: Guvernul dumneavoastră nu se ridică la înălţimea Europei

Acuzaţii grave la adresa PSD în plenul Parlamentului European: Guvernul dumneavoastră nu se ridică la înălţimea Europei

„Sincer, spectacolul pe care ni-l dă guvernul dumneavoastră nu este la înălţimea Europei şi nici la înălţimea României. România merită ceva mai bun”, i-a transmis Philippe Lamberts Vioricăi Dăncilă, în plenul Parlamentului European.

El a adăugat că guvernul român e „obsedat” de ideea că justiţia trebuie controlată.

„ E un Guvern care pare să fie obsedat de idee că justiţia trebuie controlată, pentru a evita ca politicieni să fie condamnaţi pentru corupţie şi să nu mai poată fi eligibili. Mi se pare că toată energie partidului de guvernare e înghiţită de acest subiect. Constat că rapoartele întocmite de către Consiliuul Europei, de Comisia de la Vneeţia dar şi de către GRECO, toate aceste rapoarte nu sunt urmate de fapte concrete”, a afirmat Lamberts.

Liderul grupului Verzilor din PE i-a mai reproşat Vioricăi Dăncilă că guvernul pe care îl conduce blochează numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european:

„Aşteptăm încă posibilitatea de a o audia (pe L.C. Kovesi-n.r)”, a mai spus Philippe Lamberts.

Dăncilă, replică pentru Lamberts: Pentru o justiţie independentă, Guvernul nu trebuie să intervină

Viorica Dăncilă i-a răspuns, marţi, liderului grupului Verzilor din PE, Philippe Lamberts, după ce acesta a acuzat guvernul român că nu respectă recomandările GRECO. Premierul a afirmat că pentru a avea o justiţie independentă, Guvernul trebuie să lase magistraţii să găsească un consens.

„Domnul Lamberts, îmi pare rău că a plecat, pe partea logistică mi-a plăcut, jos pălăria. Eu cred că România merită acest lucru. Pentru noi toate dosarele au fost importante, iar legat de GRECO, analizăm fiecare punct, dar cred că trebuie să se uite şi la Belgia, ţara din care face parte. Sunt 15 recomandări, din care a implementat doar una. Trebuie să nu intervenim noi, ci magistraţii dacă intr-adevăr vrem o independenţă a justiţiei trebuie ca magistraţii să găsească consensul, nu să îl implementăm noi”, a susţinut Viorica Dăncilă, în plenul Parlamentului European.

Philippe Lamberts a părăsit sala plenară în timpul intervenţiei Vioricăi Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici