Adina Vălean, comisarul pentru Transporturi, critică restricţiile impuse de Germania camioanelor: "Pun în pericol sănătatea şoferilor"

  • Restricţiile la frontierele din Germania pun în pericol sănătatea şoferilor de camioane, a declarat vineri comisarul Adina Vălean.
  • La începutul acestei luni, ţările UE au convenit că, deşi sunt libere să impună interdicţii de călătorie pentru a proteja sănătatea publică, mişcările de marfă ar trebui protejate şi că, dacă măsurile retrictive provoacă perturbări, acestea ar trebui oprite.
  • „Cred că Germania trebuie să se întrebe dacă acesta este cazul să ia o astfel de măsură”, a spus Adina Vălean, Comisarul European pentru Transporturi, într-un interviu pentru Politico.
1441 afișări
Imaginea articolului Adina Vălean, comisarul pentru Transporturi, critică restricţiile impuse de Germania camioanelor: "Pun în pericol sănătatea şoferilor"

Adina Vălean, Comisarul European pentru Transporturi, critică restricţiile impuse de Germania camioanelor: "Pun în pericol sănătatea şoferilor"

De duminică, Germania solicită camionagilor care se întorc din regiunea Tirolului din Austria şi din Republica Cehă să se înregistreze în prealabil şi să facă dovada unui test de coronavirus negativ.

„Bineînţeles că provoacă perturbări. Este o sarcină pentru lucrătorii din transporturi, de la riscurile la care se expun în centrele de testare, deoarece trebuie să-şi părăsească camionul până la faptul că există costuri suplimentare, deoarece aceste teste nu sunt gratuite”, a spus pentru Politico, Adina Vălean. 

Adina Vălean a mai precizat conform Politico că este îngrijorată de faptul că cerinţele de testare îi obligă pe şoferi să stea în cozi mari la graniţe.

„Înseamnă că interacţionează între ei şi acest lucru pune sănătatea lor în pericol”, a spus ea.

Ar fi posibil să se „atenueze” impactul prin adăugarea de scutiri pentru camioanele care tranzitează doar sau prin recunoaşterea testelor efectuate în ultimele 72 de ore, mai degrabă decât în ​​actualul interval de timp de 48 de ore, a sugerat comisarul român.

Într-o scrisoare adresată astăzi cancelarului german Angela Merkel, grupul de transporturi rutiere IRU i-a cerut liderului german să regândească „restricţiile miope şi inutile de la frontieră”, mai notează Politico.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici