Adina Vălean, avizată pozitiv de parlamentarii români pentru funcţia de comisar european

Adina Vălean, propusă de Guvernul Orban pentru funcţia de comisar european, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul României. Victor Ponta şi Eugen Teodorovici şi-au exprimat votul favorabil şi susţinerea pentru propunerea de comsiar.

2569 afișări
Imaginea articolului  Adina Vălean, avizată pozitiv de parlamentarii români pentru funcţia de comisar european

ULTIMA ORĂ Adina Vălean, avizată pozitiv de parlamentarii români pentru funcţia de comisar european

UPDATE Comisiile reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul României, au dat, marţi, aviz pozitiv pentru propunerea de comsiar european la Transporturi Adina Vălean, cu 25 de voturi pentru şi trei abţineri.

Fostul minsitru Eugen Teodorvici, l-a ironizat pe premierul Ludovic Orban în ceea ce priveşte prezenţa sa la audierea Adinei Vălean, dar şi-a exprimat susţinera pentru propunerea României pentru funcţia de comsiar.

"Felicitări pentru propunere. N-am să pun întrebări. L-aş fi întrebat pe domnul Orban care este rolul său aici. Am să încerc să fac abstracţie, dar o sa mi fie foarte greu să fac acest lucru. Analizăm persoana propusă şi din punctul meu de vedere sunteţi persoana potrivită pentru postul de comsiar, fapt pentru care vă voi da votul meu", a spus Teodorovici.

De asemenea, liderul Pro România Victor Ponta a afirmat că o va susţine pe Adina Vălean şi că îi va acorda un vot favorabil.

"Doamna Vălean a participat la propunerea domanei Creţu pentru funcţia de comisar şi a susţinut-o şi cred că este important să o susţinem şi noi, la rândul nostru", a spus Ponta.

Totodată, Gabriela Creţu a anunţat susţinerea senatorilor din comisia pentru Afaceri Europene pentru propunerea de comsiar.

"Apreciem propunerea unei femei îna ceastă poziţie şi apreciem propunerea Guvernului Orban pentru această iniţiativă .În acelaşi timp de o femeie ccompetentă şi de dreapta, ne temem. Ne temem că ar putea aplica acele politici de dreapta", a afirmat preşedintele Comisiei de Afaceri Europene Gabriela Creţu, la votul pentru avizarea Adinei Vălean.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat şi el susţinerea din partea comisiei din Camera Deputaţilor.

"Deputaţii PSD vor vota un aviz favorabil", a anunţat Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD.

În timpul audierilor, premierul Ludovic Orban a anunţat faptul că Adina Vălean a primit aviz pozitiv, în unanimitate, din partea Comisiiei JURI.

UPDATE Vălean: Reducerea mortalităţii rutiere în România şi autostrada Comarnic-Braşov, pintre priorităţi

Adina Vălean a vorbit, marţi, în cadrul audierilor din Parlamentul României despre necesitatea reducerii număruli de decese în accidentele rutiere din România. Totodată, aceasta a mai subliniat importanţa includerii autostrăzii Comarnic-Braşov în reţeaua TEN-T, pentru a evita întârzierile.

"Sunt 25.000 de morţi anual pe drumurile din România, iar impactul este cu totul covârşitor, atât la nivel uman cât şi economic. România stă foarte prost la acest capitol şi ştim că pentru siguranţă trebuie abordat un complex de factori , pentru că vorbim despre chetiuni legate de comportamentul din trafic şi despre infrastructură. Aceste aspecte aduc cea mai mare rată a deceselor în trafic din UE. Avem o viziune asuamtă, «Viziunea 0», Urmărim ca în 2050 să avem 0 decese pe drumruile din UE. Până în 2030 ne-am propus să reducem la jumătate numărul accidentelor grave. Cred că este foarte important pentru cetăţeni acest lucru", a precizat propuneerea de comsiar euroepan Adina Vălean, marţi, în timpul audierilor din comisiile reunite pentru Afaceri Europene.

Adina Vălean a vorbit şi despre importanţa naţională a autostrăzii Comarnic-Braşov şi despre problema întârzierilor cu astfel de proiecte, la nivel european.

"Autostrada Comarnic-Braşov este foarte importantă pentru această ţară. Aş vrea să pun acest proiect în contextul reţelei TEN-T. Autostrada Comarnic-Braşov ar trebui să fie gata până în 2030, însă chestiunea întârzierilor este o porblemă la nivel european şi o să vă spun ce trebuie făcut în această privinţă. Se va face o reevaluare a reţelei TENT-T pentru a vedea schimbările care se impun şi eventuale posibilităţi de extindere. Am văzut harta reţelelor de transporturi şi este clar că Europa se împarte în doua în ceea ce priveşte transporturile. Partea de Vest este mult mai conectată, în timp ce partea de Est este mai slab interconectată", a mai spus aceasta.

La ora tranmiterii acestei ştiri, Adina Vălean, propunerea de comisar european a Guvernului Orban este audiată în comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României.

UPDATE Sunt puţin emoţionată de faptul că mă aflu din nou în Parlamentul României. Politica am început-o tot în Parlamentul naţional şi mi-a fost destul de greu în 2006 să renunţ la Parlamentul naţional. Încă din 2007 reprezint România in Parlamentul European. Am fost vicepreşedinte în Parlamentul Euroepan. Toate funcţiile pe care le-am deţinut am căutat să promovez iniţiative legislative care să aibă relevanţă atât pentru ţara naostră cât şi pentru europeni în general, pentru că, sigur, noi reprezentăm România, dar când mergem în Parlamentul European, reprezentăm interesele tuturor europenilor”, a spus Vălean, la începutul audierii.

Ea a adăugat că, în calitate de comisar european, îşi va folosi experienţa acumulată în sprijinul României.

„Voi pune întreaga mea experienţă în următorii cinci ani în sprijinul României. Noul program al CE este foarte ambiţios şi o Uniune pragmatică, dar una sustenabilă, incluzivă, a valorilor şi care să facă faţă viitorului. Preşedinele ales al CE îşi propune să răspundă preocupărilor cetăţenilor, pornind de la efectele gazelor de sere, schimbările climatice”, a subliniat Vălean.

La audierea care are loc în comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României este prezent şi premierul Ludovic Orban.

UPDATE Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, marţi, ca audierea Adinei Vălean, propunerea de comisar european a Guvernului Orban, să fie audiată la ora 11.00, în comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale celor două Camere.

Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi de către Guvernul României, va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe 14 noiembrie, între orele 13.00 şi 16.00.


Eurodeputatul PNL Adina Vălean, propusă comisar european pe Transporturi, va fi audiată marţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului României, a anunţat deputatul USR Iulian Bulai, membru în comisia pentru afaceri europene a Camerei.

„În sfârşit, cu mare întârziere, după ce deja propunerea a fost acceptată de către Von der Leyen, avem planificată în Parlament audierea propunerii de comisar din partea României. Mâine (marţi - n.r.), la ora 12.00, în Comisiile Reunite de Afaceri Europene, va avea loc audierea doamnei Adina Vălean, propunerea Guvernului României pentru poziţia de comisar european pe Transporturi. Dacă aveţi întrebări pe care aţi dori să le adresez dumneaei, vă rog să îmi scrieţi aici sau în privat”, a scris Iulian Bulai, luni, pe Facebook.

Birourilor permanente reunite ale Parlamentului urmează se vor întruni marţi, de la ora 10.00, unde este posibil să fie procedural aprobată decizia audierii Adinei Vălean.

Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi de către Guvernul României, va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe 14 noiembrie, între orele 13.00 şi 16.00.

Votul în PE pentru cei trei comisari europeni propuşi de România, Ungaria şi Franţa şi a Executivului UE propus de preşedintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Parlametului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici