Administraţia Prezidenţială îşi schimbă adresa

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi un proiect de Hotărâre care modifică adresa Administraţiei Prezidenţiale din Şos. Cotroceni nr. 1 - 3 în Bd. prof. dr. Gheorghe Marinescu nr. 2, sectorul 5.

677 afișări
Imaginea articolului Administraţia Prezidenţială îşi schimbă adresa

Administraţia Prezidenţială îşi schimbă adresa

„Hotărârea Guvernului nr. 1279/2001 privind transmiterea complexului <Palat Cotroceni> din administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi a Regiei Autonome <Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat> în administrarea Administraţiei Prezidenţiale se modifică după cum urmează. La articolul 1 sintagma <municipiul Bucureşti, Şos. Cotroceni nr. 1 - 3, sectorul 5> se modifică şi se înlocuieşte cu sintagma <municipiul Bucureşti, Bulevardul prof. dr. Gheorghe Marinescu nr. 2, sectorul 5>”, potrivit proiectul de HG.

Administraţia Prezidenţială precizează că, din comunicarea Primăriei Municipiului Bucureşti cu privire la adresa corectă a Complexului „Palat Cotroceni” (regula: se ia în considerare adresa poştală cea mai veche din punct de vedere istoric, raportată la distanţa cea mai apropiată faţă de centrul Capitalei) rezultă că aceasta este B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 2, sector 5, Bucureşti. Acesta a fost punctul de plecare pentru care Cartea Funciară, precum şi toate bunurile imobile ale Complexului „Palat Cotroceni” înscrise în această carte funciară, dar şi bunurile imobile şi mobile reflectate în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului deţinute în administrare de Administraţia Prezidenţială sunt pe adresa comunicată de către Primăria Municipiului Bucureşti, şi nu pe adresa menţionată în cuprinsul H.G. nr. 1279/2001.

„În plus, adresa imobilului înscrisă în H.G. nr. 1279/2001, <Şoseaua Cotroceni nr. 1-3, sector 5, Bucureşti>, este una inexactă, întrucât artera în cauză se află din punct de vedere administrativ în sectorul 6 al Municipiului Bucureşti (nicidecum în sectorul 5)”, menţionează Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, proiectul de HG prevede că suprafeţele de teren se modifică şi vor avea următoarele valori: Suprafaţa liberă: 137.620,20 mp, Suprafaţa totală a incintei: 189.536,17 mp. Comparativ, suprafeţele din proiectul de HG sunt mai mai faţă de cele prevăzute în Hotărârea de Guvern 1279/2001, când erau prevăzute următoarele suprafeţe de teren: Suprafaţa liberă: 135.727,5 mp, Suprafaţă totală a incintei: 186.913,7 mp.

„Din măsurătorile topo-cadastrale efectuate de S.C. Theotop S.R.L. în anul 1999, pentru obţinerea avizului tehnic nr. 405/1999, a fost omisă, din greşeală, o suprafaţă de teren aparţinând de facto Complexului ”Palat Cotroceni”, de cca 2.700 mp, aflată pe una dintre laturile terenului în suprafaţă totală de 186.913,70 m.p. ce a fost dat ulterior în administrarea Administraţiei Prezidenţiale prin H.G nr. 1279/2001”, potrivit notei de fundamentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici