Adrian Prisnel, deputat USR: Viorica Dăncilă a transformat "Ora Prim-Ministrului" din Parlament în "Ora minciunilor"

Deputatul USR, Adrian Prisnel, a afirmat, vineri, că premierul Viorica Dăncilă a minţit când a declarat, la "Ora Guvernului" că inflaţia medie a fost de doar 1,34%, când aceasta e la 4,7% şi că valoarea adăugată e de circa două miliarde euro, când Guvernul PSD a îndatorat ţara cu 11,83 miliarde euro

519 afișări
Imaginea articolului Adrian Prisnel, deputat USR: Viorica Dăncilă a transformat "Ora Prim-Ministrului" din Parlament în "Ora minciunilor"

Adrian Prisnel, deputat USR: Viorica Dăncilă a transformat "Ora Prim-Ministrului" din Parlament în "Ora minciunilor"

"Viorica Dăncilă a reuşit să transforme «Ora Prim-Ministrului» din Parlament în «Ora minciunilor». Fără a-şi ridica ochii din foile oferite de consilieri, aceasta a reuşit să înşire minute bune minciuni şi jumătăţi de adevăruri ambiguu împachetate, totul în dispreţ faţă de cetăţenii ce resimt situaţia reală a României. Noi, USR, i-am spus în plen că minte. A minţit mult. Românii nu trăiesc astăzi mai bine. Din contră. 81% dintre români cred, pe bună dreptate, că ne îndreptăm în direcţia greşită. Cel mai mare procent din ultimii 20 de ani. Toţi o simţim, toţi o spunem, numai PSD - interesaţi exclusiv de eliberarea găştilor mafiote - refuză adevărul", a afirmat Prisnel, într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul USR a adăugat, în postarea sa, că prim-ministrul susţine că "valoarea adăugată a fost de aproximativ două miliarde de euro. Câştigul salarial mediu brut a crescut cu 14% în 2017. Inflaţia medie a fost de numai 1,34%", însă în realitate "în 2017, Guvernul PSD a îndatorat România cu 11,83 miliarde de euro, salariile nete «în mână», au crescut cu 3 lei, iar inflaţia a ajuns la 4,7%, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani".

Din sondajul realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), în intervalul 31 ianuarie -2 februarie, pe un eşantion de 1.150 de persoane, 71% dintre români consideră că Guvernul nu-şi va respecta promisiunile în 2018 şi 27% au răspuns cu "da". Totodată, 62% dintre respondenţi au spus că prevederile din programul de guvernare al PSD legate de creşterea pensiilor şi salariilor nu se vor realiza în acest an, iar 37% au spus că "da". Un procent de 62% dintre români au spus că Executivul condus de Viorica Dăncilă nu va rezista până la finalul mandatului, în timp ce doar 34% au răspuns cu "da".

Eroarea maximă tolerată a studiului IRES este de ± 2,9%.

Premierul Vasilica Viorica Dăncilă a participat, marţi în Parlament la dezbaterea "Ora prim-ministrului", iniţiată de partidele din Opoziţie. Ea i-a criticat pe liderii Opoziţiei, în plenul Legislativului, afirmând că exportarea mesajelor alarmiste în afara ţării nu fac bine României şi că scenariile alarmante ale adversarilor politici nu s-au adeverit.

"Esenţial este să înţelegem ceea ce s-a făcut pentru oameni, să renunţăm la discursul politic şi să ne gândim dacă acest lucru aduce un plus de imagine sau face bine României sau românilor. Programul de guvernare al PSD a avut parte de la început de o respingere automată din partea adversarilor partidului pe care îl reprezint. Acesta este adevărul. În cursul anului 2017 adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program care, vă spun foarte sincer, nu a făcut bine României. Este nevoie de mai multă responsabilitate. Atunci când aceste mesaje sunt exportate în afara ţării cui folosesc românilor, României? În niciun caz. Deci, deşi în decursul timpului au existat divergenţe majore între politicile economice ale PSD şi ale PNL, niciodată până acum nu s-a ajuns la o asemenea radicalizare a discursului public. Creşterea economică din 2017 şi modul responsabil în care guvernul PSD a folosit-o au demonstrat viabilitatea programului de guvernare al PSD şi capacitatea PSD-ALDE de a realiza o bună guvernare", a declarat Dăncilă în plenul Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici