Agricultura în Consiliului Suprem de Apărare a Ţării? Fermierii români: conflictul din Ucraina ar putea produce o criză alimentară în întreaga lume

Fermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT deoarece conflictul din Ucraina ar putea produce o criză alimentară în întreaga lume.

422 afișări
Imaginea articolului Agricultura în Consiliului Suprem de Apărare a Ţării? Fermierii români: conflictul din Ucraina ar putea produce o criză alimentară în întreaga lume

Agricultura în Consiliului Suprem de Apărare a Ţării? Fermierii români: conflictul din Ucraina ar putea produce o criză alimentară în întreaga lume

Asociaţia Forţa Fermierilor solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT.

„Securitatea alimentară a României este şi va rămâne esenţială în actualul context internaţional”, spun fermierii care vor un acord politic al partidelor parlamentare pentru modificarea legii privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internaţional care va rămâne complicat mulţi ani de acum înainte, şi din perspectiva funcţionării pieţelor regionale şi globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o iniţiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menţionată, mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componenţa CSAT”, scrie în documentul semnat de fermieri.

Documentul a fost trimis şi preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Conform legii, din CSAT fac parte preşedintele României, prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul de Finanţe, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici