Alba Iulia: Liderii PSD au părăsit Sala Unirii după acuzaţii că unii au venit doar ca să fie văzuţi

Delegaţia PSD, în frunte cu liderul partidului, Victor Ponta, a părăsit, joi, Sala Unirii din Alba Iulia, unde se desfăşoară ceremonialul de primire a soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, după ce edilul municipiului, Mircea Hava, a afirmat că "unii au venit la Alba Iulia doar ca să fie văzuţi".

1065 afișări
Imaginea articolului Alba Iulia: Liderii PSD au părăsit Sala Unirii după acuzaţii că unii au venit doar ca să fie văzuţi

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Înainte de începerea ceremonialului de primire a soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, între reprezentanţii PDL ai administraţiei locale şi judeţene şi membrii delegaţiei PSD au existat discuţii în contradictoriu din cauza faptului că membrii PSD au ocupat cea mai mare parte a sălii.

Membrii delegaţiei din cele două partide au părăsit zona în care se desfăşura ceremonialul de depunere de coroane de flori de la statuia lui Mihai Viteazul înainte ca festivităţile să se încheie şi au ocupat aproape în întregime Sala Unirii, spre nemulţumirea reprezentanţilor administraţiei locale din Alba Iulia şi ai administraţiei judeţene.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava (PDL), a făcut aluzie în discursul susţinut în Sala Unirii la incidentele produse la festivităţile de depunere de coroane din faţa statuii lui Mihai Viteazul, unde premierul Emil Boc şi delegaţia PDL au fost huiduiţi, spunând că "unii au venit la Alba Iulia doar ca să fie văzuţi, şi nu ca să vadă Alba Iulia".

În acel moment, delegaţia PSD, în frunte cu Victor Ponta, a părăsit Sala Unirii şi a ieşit în mulţime.

Hava s-a întrerupt în momentul în care reprezentanţii PSD au părăsit Sala Unirii, spunându-le celor prezenţi că a "observat că unii au părăsit Sala Unirii", afirmând că "pentru ei înseamnă altceva 1 Decembrie".

Premierul Emil Boc a fost huiduit şi la ieşirea din Sala Unirii, de un grup de persoane adunate în faţa intrării.

Manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională a României au început în jurul orei 9.00 cu un ceremonial de depuneri coroane de flori la statuile lui I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului.

Dacă la debutul manifestărilor au fost aproximativ două mii de persoane, între timp numărul acestora a ajuns la aproximativ trei mii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici