ALDE discută posibilitatea ieşirii de la guvernare. „Discutăm orice variantă”/ Tăriceanu avansează însă coaliţie cu PSD la Parlament

ALDE discută, la ora transmiterii acestei ştiri, despre varianta ieşirii de la guvernare, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, înainte de începerea şedinţei grupurilor parlamentare ALDE.

1383 afișări
Imaginea articolului ALDE discută posibilitatea ieşirii de la guvernare. „Discutăm orice variantă”/ Tăriceanu avansează însă coaliţie cu PSD la Parlament

Meleşcanu, despre posibila ieşire a ALDE de la guvernare: Discutăm orice variantă

„Este o discuţie pe care o să o avem chiar acum despre orice variantă. Să vedem ce putem face şi cum să ne mişcăm în continuare”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, întrebat dacă ALDE ia în calcul ieşirea de la guvernare.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora mai mulţi lideri ALDE iau în calcul ieşirea partidului de la guvernare după ratarea alegerilor europarlamentare.

ALDE a obţinut, potrivit rezultatelor parţiale anunţate de BEC, 4,11% din voturi la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Tăriceanu, despre candidatul la preşedinţie: Vă vom anunţa!

 

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a ezitat să dea un răspuns marţi, cu privire la candidatul la preşedinţie, în condiţiile în care numele său a fost menţionat duminică seara de Liviu Dragnea ca variantă pentru candidat comun PSD- ALDE.

"Vă vom anunţa", a fost răspunsul lui Călin Popescu Tăriceanu, în momentul în care a fost întrebat despre candidatura la preşedinţie.

Liviu Dragnea, l-a nominalizat ca variantă, duminică seara, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, pe Călin Popescu Tăriceanu ca fiind un posibil prezidenţiabil comun al coaliţiei de guvernare.

A doua variantă era Gabriela Firea, cea care a şi anunţat la scurt timp că nu a discutat cu nimeni acest lucru şi nici nu îşi doreşte.

Tăriceanu: Din partea coaliţiei va fi o singură propunere pntru şefia Camerei Deputaţilor

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PSD-ALDE vor avea o propunere comună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul condamnării lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

„Funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor s-a vacantat. Va trebui ales un nou preşedinte. O să ne corelăm cu cei de la PSD pentru a avea o singură propunere. Din partea colaiţiei va fi o singură propunere”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Biroul Permanent Naţional al Camerei Deputaţilor a stabilit, marţi, ca noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor pentru gestionarea problemelor curente până la alegerea unui preşedinte definitiv să fie Carmen Mihălcescu, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, secretar al BPN. Şefia Cameri era deţinută de Liviu Dragnea.

După decizia ÎCCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea, Camera Deputaţilor va vacanta locul acestuia de deputat, iar înlocuitorul său pentru restul mandatului până în 2020 va fi consilierul judeţean din Teleorman Petre Cioabă au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

Petre Cioabă are 72 de ani şi este pensionar, el fiind preşedintele organziaţiei de pensionari a PSD Teleorman. În prezent, acesta este şi consilier judeţean din partea social-democraţilor.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autorităţile vor decide la ce penitenciar îşi va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici