ALDE: Ne-am atins obiectivul, Grindeanu va avea un mandat foarte bun/ Kelemen Hunor: Nu avem motive să nu îl votam pe Sorin Grindeanu

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat vineri că liderii PSD şi ALDE şi-au atins obiectivul, acela de a forma guvernul, apreciind că Sorin Grindeanu este o persoană care poate implementa programul de guvernare şi că va avea un mandat "foarte bun". Totodată, preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, pentru MEDIAFAX, că UDMR nu are niciun motiv să nu îl voteze pe Sorin Grindeanu.

1723 afișări
Imaginea articolului ALDE: Ne-am atins obiectivul, Grindeanu va avea un mandat foarte bun/ Kelemen Hunor: Nu avem motive să nu îl votam pe Sorin Grindeanu

ALDE: Ne-am atins obiectivul, Grindeanu va avea un mandat foarte bun/ Kelemen Hunor: Nu avem motive să nu îl votam pe Sorin Grindeanu (Imagine: Maran Croitoru/ Arhiva Mediafax Foto)

Firea: Mă bucur că s-a anunţat, chiar dacă pe furiş,că s-a acceptat a doua propunere, Sorin Grindeanu

Gabriela Firea, vicepreşedintele PSD, a declarat că se bucură că Sorin Grindeanu a fost acceptat ca premier de preşedintele Klaus Iohannis, chiar dacă anunţul s-a făcut "pe furiş", Firea precizând că cel mai îndreptăţit pentru a ocupa acestă funcţie ar fi fost Liviu Dragnea.

"Eu continui să regret faptul că domnul preşedinte Liviu Dragnea nu este premierul României pentru că el era cel mai îndreptăţit, cel mai legitim să fie prim-ministru pentru că a realizat programul de guvernare care va face ca românii să traiască mai bine în ţara lor. Îmi pare, de asemenea, rău că doamna Sevil Shhaideh nu a fost acceptată, fără nicio explicaţie plauzibilă. Susţin toate doamnele care au curajul să se implice în administraţie şi în politică. (...) Un om cu atât de mult bun simţ, cum rar mai găseşti, un profesionist desăvârşit, un român autentic care îşi iubeşte ţara şi poate că de aceea nici nu a fost aleasă, că era un om prea bun, dar asta este situaţia. Mă bucur că, în sfârşit, chiar daca aşa, pe furiş, s-a anunţat că s-a acceptat varianta a doua propusă de PSD şi ALDE în persoana domnului Sorin Grindeanu. (...) Îl cunosc pe Sorin Grindeanu, cred că este un tânăr politician competent, onest, curajos să ia toate măsurile prevăzute în programul nostru de guvernare. Aşa cum stiţi, l-am votat toţi în CEx atunci când domnul preşedinte Dragnea ni l-a propus ca varianta de candidat la funcţia de prim-ministru", a declarat Gabriela Firea.

ALDE, după desemnarea lui Grindeanu: Ne-am atins obiectivul, Grindeanu va avea un mandat foarte bun

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat vineri că liderii PSD şi ALDE şi-au atins obiectivul, acela de a forma guvernul, apreciind că Sorin Grindeanu este o persoană care poate implementa programul de guvernare şi că va avea un mandat "foarte bun".

”Eu văd în primul rând obiectivul şi cred că obiectivul pe care noi ni l-am atins este acela de a instala un guvern PSD şi ALDE, care să treacă imediat, în câteva zile, la treabă, să implementeze programul de guvernare. Regret că acest lucru nu s-a făcut mai devreme. Intrăm în noul an şi sunt câteva lucruri, câteva măsuri care nu au mai putut fi prorogate, câteva măsuri care nu au mai putut fi implementate începând cu 1 ianuarie 2017. Sper să putem să reparăm aceste lucruri. Sper ca în cel mai scurt timp rezultatele noii guvernări să se vadă", a declarat pentru MEDIAFAX copreşedintele ALDE Daniel Constantin.

El a mai spus că Sorin Grindeanu este o persoană care poate implementa programul de guvernare PSD-ALDE.

"Are capacitatea de a implementa programul de guvernare, are capacitatea de a relaţiona foarte bine în interiorul guvernului şi sunt convins că va avea un mandat foarte bun", a conchis Constantin.

Kelemen Hunor: Nu avem motive să nu îl votam pe Sorin Grindeanu

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat vineri pentru MEDIAFAX că UDMR nu are niciun motiv să nu îl voteze pe Sorin Grindeanu, afirmând că Parlamentul trebuie convocat repede, având în vedere că în zece zile premierul desemnat trebuie să vină în faţa Legislativului.

"Aşteptăm lista de guvern, programul de guvernare, să fie convocat Parlamentul. În principiu, noi nu avem nici un element care ne-ar determina să nu îl votăm pe Grindeanu. Colegii care îl cunosc mai bine, care au lucrat cu el atât în judeţul Timiş, cât şi în Parlament mi-au spus că este un om deschis, serios, un bănăţean în toată regula şi putem să îl susţinem. Trebuie să luăm o decizie formală, dar recomandarea va fi să îl votăm. (…) Preşedintele a făcut ceea ce era de aşteptat după ce a respins-o pe doamna Sevil Shhaideh, prima propunere", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a afirmat că Parlamentul trebuie convocat repede, pentru a respecta prevederea constituţională potrivit căreia în zece zile premierul desemnat trebuie să vină în faţa Legislativului.

"Trebuie să fie convocat Parlamentul. Pe 5-6 ianuarie cel târziu, trebuie convocat Parlamentul în sesiune extraodinară. Nu se poate aşteapta până pe data de 9 ianuarie pentru că iese din perioada de 10 zile. Conform Constituţiei, în 10 zile premierul desemnat trebuie să vină în faţa Parlamentului şi data de 9 ianuarie înseamnă a unsprezecea zi calendaristică. Acest lucru înseamnă că trebuie convocat Parlamentul repede, undeva săptămâna viitoare", a susţinut liderul UDMR.

Kelemen Hunor a reamintit că Birourile Permanente au atributul de convocare a Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri dimineaţă, decretul pentru desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru a forma noul Executiv, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Surse din Administraţia Prezidenţială afirmaseră joi că şeful statului va amâna câteva zile desemnarea noului premier, după ce liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, declarase că se aşteaptă ca şeful statului, Klaus Iohannis, să îl desemneze joi pe Sorin Grindeanu, el arătând că, în caz contrar, PSD şi ALDE vor înţelege "exact" care este „semnalul”.

Klaus Iohannis a respins prima variantă propusă de coaliţia PSD-ALDE.

"Când am avut consultări cu partidele politice PSD si ALDE, care au ţinut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici